Mooie afsluiting seizoen futsal dames ZVF

De laatste wedstrijd, 31 mei 2018, thuis tegen Blauw wit VR2.

Al vlot nam ZVF/de jong administratie een 1-0 voorsprong. Blauw wit werd vrijwel bij ieder balcontact onder druk gezet en wist nog weinig te creëren. Het was in de 15e minuut dat even onoplettendheid achterin de 1-1 ineens op het scorebord bracht.

ZVF had echter snel antwoord klaar en scoorde enige minuten later alweer de 2-1 en snel erna ook de 3-1.
Voor rust waren de mooiste aanvallen en vele kansen voor ZVF, een dik verdiende 4-1 voorsprong met de rust moest dan ook vastgehouden worden.

Na rust was het wat vaker Blauw wit wat druk wist uit te oefenen op ons doel. ZVF ging soms wat overhaast ten aanval en maakte kleine, slordige en onnodige foutjes, hierdoor kregen de dames uit Leeuwarden enkele goede kansen, maar Jannine Klaver sleepte ons door deze fase heen.

Een afstandsschot van Blauw wit was dan in de 13e minuut onhoudbaar en zo kwam Blauw wit weer iets terug naar 4-2. Maar onze dames hervatten zich hierna prima, de wedstrijd werd weer in eigen hand genomen en al snel werd de 5-2 gescoord. De 6-2 kon als bekroning op ons seizoen gezien worden van het bij vlagen goede spel wat de dames laten zien.

Doelpuntmakers deze avond, 2 maal Renée Geertsma-Haijma, 1 maal Marieke Nieuwhof,1 maal Karin Meetsma, 1 maal Sofia en 1 maal Bonitha.

Een mooie afsluiting van het seizoen met een 4e plaats op de ranglijst direct achter de top 3 van deze competitie.