Mooie overwinning voor de dames van Jupiter’76

Op zondag 7 december hebben de dames van HV Jupiter’76 thuis gespeeld tegen HVR ’97 uit Roden. De uitwedstrijd tegen dit team had men verloren en toen wist Jupiter maar weinig te scoren. Doel was om dat dit keer beter te doen.

In de eerste helft lukte dat niet echt, want er werd erg weinig gescoord door zowel Jupiter als HVR. Na de openingstreffer van HVR duurde het lang voordat Rianne Wijbenga uit een vrije worp scoorde en was het Jeltsje Osinga die via de break de 2-1 maakte. Deze kleine voorsprong was van korte duur, want door 2 doelpunten van de tegenstander stonden de dames weer nipt achter. Gelukkig wist keepster Yvonne van Wier een penalty te stoppen. Met een doelpunt strak in de hoek werd de stand net voor rust gelijk getrokken tot 3-3.

Door de peptalk van coach Jan Bijlsma bood de tweede helft meer spektakel aan het publiek. HVR nam eerst wel weer een voorsprong van 2 punten, maar via de mid opbouw maakte Marion de 4-5 en even later benutte zij een strafworp: 5-5. Nog één keer kwam HVR op voorsprong, maar daarna begonnen de Jupiterdames eindelijk beter te handballen. Er kwam plotseling veel meer snelheid in het spel en Marije Bijlsma zorgde voor de 6-6 via de break-out. In de verdediging werd goede rugdekking gegeven, zodat HVR bijna geen lastige schoten meer kon doen.

Door doelpunten op rij van Marion Offringa, Marie-Jetske Lettinga (2x), Afke Guertin en Maaike Osinga pakten de dames een ruime voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. Yvonne van Wier wist de tweede penalty te stoppen en HVR maakte nog maar één doelpunt. Marion Offringa bepaalde de eindstand uiteindelijk op 12-7, waarmee de Jupiterdames na een moeilijke eerste helft uiteindelijk een ruime overwinning behaalden. Volgende week 14 december moet met tegen koploper Kwiek in Hoogeveen spelen.