© eigen foto de Kweeperentaart

Museum Martena in de finale van de VriendenLoterij Kasteelprijs!

Wij zijn zeer trots aan te kondigen dat Museum Martena is geselecteerd als een van de drie finalisten voor de prestigieuze VriendenLoterij Kasteelprijs 2024. De nominatie is een enorme eer voor ons en we zijn dankbaar voor alle steun die dit mogelijk heeft gemaakt.

Jury
De driekoppige jury bestaande uit stichting Dag van het Kasteel voorzitter Nathalie van Verschuer, chef-kok London Loy en culinair historicus Manon Henzen komt in april langs om ons recept van de kweeperentaart aan een proefondervindelijke test te onderwerpen. We kijken ernaar uit om hen te verwelkomen en ons recept te laten proeven. De jury maakt op donderdag 16 mei de winnaar bekend, tijdens de officiële aftrap van Dag van het Kasteel: de Pinksterweekend editie. De winnaar ontvangt €10.000 en draagt de titel ‘Winnaar VriendenLoterij Kasteelprijs 2024’. De nummer twee en drie gaan niet met lege handen naar huis: zij krijgen respectievelijk €5.000 en €2.500. Onder de stemmers wordt een kasteelovernachting bij Kasteeltje Hattem (LB) + diner voor twee personen verloot.


Toekomstmuziek

Museum Martena wil met de eerste prijs een terras realiseren in de prachtige Martenatuin. Op het pleintje achter het stadskasteel zou een terras kunnen komen met uitzicht op de parkachtige tuin, die in de negentiende eeuw door de tuinarchitect Roodbaard is aangelegd. In de lente bloeien de stinzenplanten hier volop. Natuurlijk zouden we dan ook de kweeperentaart willen serveren bij een goede kop koffie of thee. De plaatselijke bakker Korenbloem Schaafsma heeft de taart al in het assortiment opgenomen.

Vriendenloterij

De Kasteelprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kan Stichting Dag van het Kasteel de komende jaren een Kasteelprijs uitreiken, elk jaar met een ander thema.

De VriendenLoterij Kasteelprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij

error: Bericht Beveiligd!