Museum Martena trapt LF2018 af met het verhaal De Erfenis

Op vrijdagavond 26 januari is de officiële aftrap van Leeuwarden-Fryslân 2018. Het culturele jaar begint bij de Friese cultuurdragers bij uitstek: de culturele instellingen en de Friezen zelf. Ook Museum Martena doet mee.

De openingsavond van LF2018 staat volledig in het teken van ‘2018verhalen’. Van 19.00 – 22.00 uur ontmoet heel Friesland elkaar in winterwarme sfeer om, aan de hand van voorwerpen, verhalen te vertellen en te beluisteren. Dat gebeurt bij mensen thuis én bij meer dan 80 Friese musea, archieven en archeologische steunpunten.

Directeur Manon Borst vertelt het persoonlijke verhaal De Erfenis. Bijna iedereen kent het wel uit eigen ervaring. Een ouder gaat dood en alle spullen moeten op de een of andere manier onder dak gebracht worden. Die spullen zijn nu vervlochten met allerlei herinneringen. Hierover gaat vrijdagavond het verhaal De Erfenis. Het wordt om 20.00 uur en 21.00 uur vertelt in de tuinkamer van Museum Martena. Bezoekers die langskomen worden hartelijk uitgenodigd om ook een erfstuk mee te nemen en hierover iets te vertellen.

Foto Manon Borst door Tryntsje Nauta