Muzikale Hoogtepunten tijdens drukke Open Monumentendag

Het bestuur van Open Monumentendag Franekeradeel kan terugblikken op een geslaagde editie van 2016. Dit jaar lag de nadruk op Iconen, het thema van 2016. Maar ook muzikaal gezien waren er hoogtepunten in de goed bezochte optredens van het Byzantijns Mannenkoor uit Drachten en de Friese Fluitgroep. Ook tijdens de lezing over Iconen was vrijdagavond het stadhuis vol.

“We waren eerst bang dat het weer dit wellicht té mooi zou zijn, waardoor mensen waarschijnlijk meer activiteiten aan de kust of zwembad zouden kiezen” vertelt Lia Kolk, voorzitter van Open Monumentendag, maar gelukkig was dit niet geval en zijn de opengestelde monumenten in Franeker goed bezocht. Het liep de hele dag goed door met mensen die een kijkje wilden nemen.

Ook de gratis entree kaarten voor de diverse musea vonden gretig aftrek. “In de namiddag moesten we ook mensen teleurstellen. Maar de kaarten waren ook al verkrijgbaar vanaf 10.00 uur en op=op!” Simon Minnesma hield een kaatsclinic op het Sjukelan waarbij geïnteresseerden uitleg over de regels van het kaatsspel konden krijgen. “Nadat kaatsverenging Jan Bogtra op het laatste moment geen toegezegde kaatsers meer kon leveren zaten we even met de handen in het haar… maar na rondbellen vonden we in Simon Minnesma en zijn kompanen een prima alternatief” aldus Lia Kolk.

Al met al kijken we met een tevreden gevoel op de Open Monumentendag van dit jaar!

20160910_103158 20160910_160843

error: Bericht Beveiligd!