Nabeschouwing damesvoetbal SC Franeker afgelopen weekend

Een nieuw weekend en dus weer nieuwe kansen voor de meiden en vrouwen teams van SC Franeker. Nadat er vorige week veel punten gepakt waren daar moest dat dit weekend weer gebeuren. Onder een heerlijk stralend zonnetje werden alle wedstrijden van start gefloten.

SC Franeker VR1

Aanhaken of afhaken bij koploper SC Stiens VR2 daar ging het afgelopen zaterdag om. Maar ook voor tegenstander SJO Bergum BCV Combinatie VR3 stond er het één en ander op het spel. Mocht de thuisploeg winnen dan zou het aansluiting vinden met de bovenste helft en wanneer de Franekers wonnen dan bleef het in het in de titelstrijd. Uiteindelijk werd het een teleurstelling voor de Franeker dames en verloor het met 4-1. Aankomend weekend staat er opnieuw een kraker op het programma en wel een uitwedstrijd bij nummer twee Hardegarijp VR2.

SC Franeker M017-1

De koppositie was het doel en laagvlieger SWZ Boso Sneek M017-1 was vandaag een ideale  tegenstander om de winst te pakken en de koppositie over te nemen. Toch was er een grote lijst aan blessures en dat zorgde ervoor dat er toch enige vertwijfeling was binnen de selectie. In de eerste helft creëerde beide teams mogelijkheden maar deze gingen er niet in en hierdoor was de ruststand 0-0. De tweede helft was het zelfde en beide ploegen kregen kansen om te scoren. Toch was het de thuisploeg dat op 1-0 kwam maar toch kwam de geel blauwe formatie terug tot 1-1. Uiteindelijk bleek dit de eindstand te wezen en dus loopt het team naast de blessures schade op in de competitie. Aankomende weekend moet de koppositie over worden genomen door te winnen tegen de nieuwe koploper Drachtster Boys M017-1.

SC Franeker M015-1

Vandaag stond er voor de meiden van SC Franeker M015-1 de thuiswedstrijd op het programma tegen Leovardia M015-2. Twee weken geleden eindigde dit duel in 3-3 en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Niets was minder waar want Franeker was veel te sterk en overrompelde de meiden uit Leeuwarden. De Leeuwarders liepen de gehele wedstrijd achter de feiten aan en de Franekers combineerde er lustig op los. De ene aanval was nog mooier dan de andere en de ene goal nog knapper dan de andere. Uiteindelijk werd het 11-0 en dit was gezien de wedstrijd zeker niet geflatteerd.

M013-1

SC Franeker M013-1 speelde vandaag thuis tegen Irnsum M013-1. De meiden uit Franeker speelde een goede wedstrijd met veel strijd en passie. De beste, grootste en meeste kansen waren voor de Franekers maar helaas mochten deze er niet in gaan. Daarentegen waren de meiden in het oranje / zwart effectief en scoorde het van de zeven kansen vier keer. Uiteindelijk stond er een geflatteerde 2-4 eindstand op het bord iets gezien de wedstrijd dus niet verdiend was. De Franeker meiden verdiende meer maar kregen niet waar ze recht op hadden.

M013-2

Revanche voor de eerste wedstrijd was het doel en zo gebeurde het ook. De uitwedstrijd tegen Sint Annaparochie M013-1 werd knap met 3-4 gewonnen. De thuisploeg had zeker de overhand en de kansen maar door goed keeperswerk werden de doelpunten voorkomen. Daarentegen was Franeker effectief en ging het met een 1-3 voorsprong de rust in. Uiteindelijk kwamen de zwart witte dames goed terug maar Franeker hield stand en wist de drie punten mee naar huis te nemen. Hierdoor houdt het de competitie spannend en draait het tot nu toe een uitstekende competitie.

M011-1D

De Franeker meisjes draaien een uitstekende competitie en staan na drie wedstrijden knap bovenaan. Het is nog ongeslagen dat kwam mede door de overwinning van dit weekend. De wedstrijd uit tegen Irnsum M011-2 werd met 1-3 gewonnen. Franeker speelde een prima eerste helft maakte de gecreëerde kansen goed af. Daarentegen gaf het weinig tot niks weg en hierdoor was het een gemakkelijke ochtend voor de geel blauwe formatie. In de tweede helft namen de Franekers gas terug en dit leidde er toe dat de thuisploeg ook eenmaal kon scoren. Toch waren de meeste en beste kansen voor de Franekers en was de overwinning dik verdiend.

De VR2 en M017-2 waren dit weekend vrij! Op naar een nieuw weekend en dus nieuwe kansen.