Nabeschouwing meiden en vrouwen voetbal SC Franeker

Het was een koude en kille week en dus was het niet een verassing dat enkele duels niet door zouden gaan. Maar ondanks enkele afgelastingen werd er toch gevoetbald door enkele teams. Gezien de eindstanden van deze wedstrijden was er een fifty , fifty eindstand want zo waren er twee overwinningen en twee nederlagen te noteren. Hieronder een kort overzicht van de wedstrijden die wel gespeeld werden.

SC Franeker M017-1
De meiden van M017-1 moesten het vandaag opnemen tegen nummer drie Blauw wit’34 M017-1. Deze ploeg draaide een goede competitie en dus zou het lastig worden voor de Franekers. Zo bleek ook in de wedstrijd waarin de thuisploeg iets sterker was maar toch hielden de Franekers goed weerstand en bood het goed tegenstand. Met veel strijd. Passie en enthousiasme wisten de Franekers toch enkele goede mogelijkheden te creëren maar tot scoren wist het helaas niet te komen. Daarentegen scoorde de thuisploeg wel twee keer en zodoende stond er een eindstand van 2-0 op het scorebord. Gezien de wedstrijd en de stand op de ranglijst hebben de Franekers het keurig gedaan maar helaas werd dit niet beloond met doelpunten.

SC Franeker M013-1
M013-1 vertrok vroeg in de ochtend naar Dokkum. Niet om aan te sluiten bij de demonstranten uit het westen van het land maar om te voetballen tegen de meiden van Be Quick Dokkum M013-2. De Franekers waren vanaf het begin van de wedstrijd heer en meester en opereerde als een team. Het doel van vandaag was dan ook veel scoren en niks tegen krijgen want zodoende kon het nog hopen op een mogelijk kampioenschap. In de eerste minuut was het al raak en hierna begon de trein enigszins te lopen. Enigszins zou u denken? Ja dat klopt want ondanks de mogelijkheden stond er maar een 5-0 ruststand op het bord en dit was nog niet genoeg om de achterstand op de koploper te verkleinen. In de tweede helft werd er daarom opzoek gegaan naar meer goal en deze kwamen er ook maar stopte ook bij de tien. En zodoende stond er een 0-10 eindstand op het scorebord. Doordat de koploper word met 10-2 liep het maar twee doelpunten in en staat het er nog zeventien achter. Niks is onmogelijk maar lastig word het zeker nog om deze achterstand om te buigen in de komende wedstrijden.

SC Franeker M013-2
De meiden van SC Franeker M013-2 speelde afgelopen weekend de topper tegen Leeuwarder Zwaluwen M013-1. Voor de gasten was het de laatste mogelijkheid om de titelstrijd spannend te maken maar daar dan moesten zij wel winnen. De Franekers begonnen geweldig aan het duel en namen al snel een voorsprong. Uiteindelijk wisten de gasten toch eenmaal tegen te scoren en hierdoor was de ruststand 2-1. In de tweede helft bleven beide ploegen gewaagd aan elkaar en ging het spel op en neer. Uiteindelijk viel daar de 2-2 en hierdoor was er even teleurstelling aan Franeker kant. Hierna was de grootste kans op de voorsprong voor de gasten maar door geweldig keeperswerk wist de keepster van Leeuwarder Zwaluwen de bal uit de goal te halen. Waar het lang leek op een gelijkspel daar wisten de gasten toch nog 1 goal te maken en zo was de eindstand 2-3. De teleurstelling aan Franeker kant was groot en de gasten waren blij. Hierdoor is de titelstrijd weer helemaal open en spannend en moeten de Franekers weer alles op alles zetten om plek 1 te behouden.

SC Franeker M011-1
Het was even afwachten of de laatste competitie wedstrijd van de M011-1 tegen Bolsward M011-3 door zou gaan. Na een herkeuring op vrijdag werd toch besloten dat de wedstrijd door kon gaan. Op de zaterdagmorgen bleek het een taai veld te wezen wat aardig hard was. Toch verzamelde de ploeg zich op tijd in de kleedkamer waarna trainer Metselaar via beelden voorbereide op de wedstrijd. Na de warming-up kon de wedstrijd beginnen en vanaf minuut 1 bleken de Franekers veel te sterk te zijn voor de Bolswarders. Via goed voetbal en goed positiespel werd het doel keer op keer onder vuur genomen en zodoende vloog de ene na de andere goal erin. Dat de ruststand 9-0 was daar was het dik verdiend en nu moest men in de tweede helft doorgaan. In de tweede helft bleven de Franekers de bovenliggende partij al kwamen de gasten er soms nog wel eens uit maar scoren deed men niet. L speelde de meiden in het geel en het blauw de tweede helft minder scherp, het wist wel te scoren en zodoende stond er na vijftig minuten spelen een 15-0 eindstand op het bord. Dit was een mooi einde van de competitie waarin het met elf punten vierde eindigde. Aankomend weekend wacht de bekerwedstrijd tegen het sterke Mulier M011-1. Meer over dit duel in de volgende voorbeschouwing. Trainer Metselaar was tevreden: ‘’ De eerste helft speelde we echt goed voetbal vanuit de positie en hadden we de tegenstander bij de strot maar in de tweede helft was dit toch minder het geval.’’ ‘’ Toch mogen we trots zijn op de vooruitgang in dit seizoen want dat is het belangrijkste maar toch ben ik super trots op deze groep.’’

Dit was ingeval een weekend met mooie beelden maar ook mooie uitslagen gecombineerd met teleurstelling en een koude gloed. Hopelijk is het volgende week weer beter qua weer en uitslagen.