Nabeschouwing meiden en vrouwen voetbal SC Franeker

Nabeschouwing meiden en vrouwen voetbal SC Franeker 09-12-2017

Het was afgelopen weekend een weekend waarin het weer verschillend was. Zo was het droog, soms een zonnetje of werd het koud met hagel en sneeuw. Toch werd er gevoetbald door enkele teams en waren er verschillende belangen waarvoor gespeeld werd. Alleen de wedstrijden van de VR2 en de M017-1 gingen niet door of hadden vrij maar de andere wedstrijden vonden wel plaats en hiervan lees je een overzicht.

SC Franeker VR1

Voor de vrouwen 1 stond er een topper op het programma en wel om plek 1 en 2.Tegenstander vandaag was Hardegarijp VR1.Bij winst zouden de Franekers de koppositie overnemen en bij verlies zouden de gasten uitlopen. Helaas werd dit laatste scenario waarheid en verloren de dames kansloos met 2-6. De Franekers begonnen goed en kwamen op prachtige wijze op voorsprong maar toch kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Na de 1-1 kon je merken dat Hardegarijp voetballend iets beter was dan de Franekers. In de duels was het steeds net iets eerder en scherper en hierdoor werd het achter de feiten aan lopen. Toen eenmaal de 1-3 viel leek het pleit beslecht en wat de Franekers ook probeerde het lukte niet en de gasten bleven de beter voetballende partij. Uiteindelijk werd het dus 2-6 en was dit een totale off day voor de Franekers. Nu is het herpakken en de rest van de wedstrijden wel zien te winnen en dan hopen op fouten van de koploper.

SC Franeker M015-1

Na de overwinning op Harlingen M015-1 daar wachtte afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Mulier M015-1. In de beker werd hier nog heel simpel van geworden maar dit keer liep het qua scoreverloop toch iets stroever. Franeker kreeg wel kansen maar was niet scherp genoeg in het afmaken van de kansen en hierdoor bleef de thuisploeg wellicht hopen op een goed resultaat Ook al speelde de Franekers niet altijd even scherp een overwinning behalen leek wel te gaan gebeuren. De Franekers wilde namelijk winnen en dat was aan de strijd en beleving te zien. Uiteindelijk werd het 1-4 en waren de drie punten een feit. Door deze overwinning staat het team op een keurige tweede plek. Aankomend weekend nog 1 wedstrijd voor de competitie en dan is het ook winterstop voor deze dames.

SC Franeker M013-1

Afgelopen weekend stond voor de meiden van M013-1 de wedstrijd op het programma tegen Beetgum M013-1. Wilde de meiden nog kans maken op het kampioenschap dan moest er dik gewonnen worden en hopen op een misstap van koploper Blauw wit’34 M013-1. De Franekers begonnen vol goede moed aan de eerste helft maar al gauw bleek dat Beetgum een stugge ploeg had en dat hier tegen waarschijnlijk niet de dubbele cijfers werd behaald. Franeker had het meeste bal bezit maar ging hier slordig mee om en hierdoor konden de gasten toch goed stand houden. Toch kon men rusten met een 4-1 voorsprong wat toch wel een teleurstelling was voor de Franekers. In de tweede helft hetzelfde beeld als de eerste helft. Franeker de bal en de aanval maar Beetgum bijtte goed van zich af en hiel doormiddel van samenwerking de poorten lang gesloten. Toch stond er net als de eerste helft een 4-1 voorsprong op het scorebord en deze bij de eerste helft opgeteld was de eindstand 8-2. Doordat de koploper met 22-0 wist te winnen lijkt het een onmogelijke opgave om nog kampioen te worden.

SC Franeker M013-2

Door de zure nederlaag van vorige week tegen Leeuwarder Zwaluwen M013-1 moesten de meiden van M013-2 zich opnieuw opladen om een goed resultaat neer te zetten. Het speelde de uitwedstrijd tegen nummer vijf Blauw wit’34 M013-2. In deze wedstrijd bleek al gauw dat de Franekers de bovenliggende patij waren en via enkele goede aanvallen werd de score geopend. De thuisploeg wou wel maar tot heel veel gevaarlijke kansen kwam het niet. Uiteindelijk werd het 1-10 maar de Franekers miste in deze wedstrijd ook weer enkele goede kansen waardoor de score niet hoger is uitgevallen. Concurrent Leeuwarder Zwaluwen wonnen ook en ditmaal met 1-12 en hierdoor loopt deze ploeg twee doelpunten in. Franeker speelt aankomende dinsdag de inhaalwedstrijd tegen SJO Dronrijp / Foarut M013-1.  Een hele hoge score in deze wedstrijd is vereist want anders bestaat de kans dat de Leeuwarders het op doelsaldo gaan winnen van de Franekers al moeten zij dan wel beide inhaal duels inhalen en ook deze dik winnen. Genoeg spanning is er dus nog!!

SC Franeker M011-1

De jongst meiden van M011-1 speelde afgelopen weekend de bekerwedstrijd tegen Mulier M011-1. Deze ploeg was ongeslagen kampioen geworden en had meer dan 100 doelpunten gemaakt en maar vier tegen gekregen. Dit beloofde een zware opgave te worden en zo bleek ook in de wedstrijd. De gasten waren overduidelijk de beter partij maar daar tegenover stelde de Franekers veel arbeid en inzet. Daarentegen kwam het er enkele keren uit via goed voetbal maar tot hele grote kansen wist het niet te komen. Dat het maar 0-2 stond met rust was een hele prestatie van de Franekers maar die strijd en passie moest het ook in de tweede helft tonen. In de tweede helft was er hetzelfde beeld en werd het steeds lastiger voor de Franekers. Ook door de vermoeidheid werd men wat onnauwkeuriger en hierdoor kreeg het toch nog vier goals tegen en hiermee kwam de eindstand op 0-6. Dit was toch een knap resultaat want voor Mulier was dit de kleinste overwinning dit seizoen want de rest van de wedstrijden werden dik gewonnen. Na afloop waren er dan ook mooie woorden vanuit het kamp van de rood wit hemden en dit was mooi om te horen. Mulier was duidelijk beter maar Franeker probeerde te voetballen waar het kon.

Gezien de resultaten was het niet altijd even goed maar toch is er met veel strijd gevoetbald. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen maar daar kan weer op getraind worden zodat het in de volgende seizoenshelft beter zal lopen.

error: Bericht Beveiligd!