Nabeschouwing meiden en vrouwen voetbal SC Franeker

Een nieuw voetbal weekend en ditmaal met mooi weer erbij en dus beloofde het een mooie dag te worden. Zeker gezien het feit dat er afgelopen zaterdag de eerste SC Franeker ladies day op het programma stond. Aan het einde van deze mooie dag bleek het een geslaagde dag te wezen met daarbij mooie eindstanden. Hieronder kunt u per team lezen hoe het hen vergaan is.

SC Franeker VR1

De VR1 behaalde een mooie 6-2 overwinning op Beetgum VR1. In een wedstrijd waarin beide teams genoeg kansen kregen daar wisten de Franekers aan het langste eind te trekken. Daarbij zag je bij vlagen dat de Franeker vrouwen goed kunnen voetballen en goede spelers in de gelederen hebben met ieder zo zijn eigen kwaliteiten. Juist door deze kwaliteiten te benutten moet het veldspel omgezet worden tot een goed lopende machine. Bij vlagen gebeurd dit al maar bij vlagen is het ook nog onrustig en slordig. Toch was het een terechte overwinning en blijft de aanval op plek 1 in stand.

SC Franeker VR2

De VR2 speelde thuis tegen Makkum VR1. Waar vooraf wellicht werd gedacht dit doen we wel even daar viel het in de wedstrijd tegen.  Makkum was een stugge tegenstander en de Franekers maakte het zichzelf lastig door soms slordig te zijn aan de bal.  Na een goede goal van de gasten moesten de Franekers alle zijlen bijzetten en dit gebeurde tweemaal door twee goede doelpunten. De punten bleven in Franeker maar gemakkelijk ging het zeker niet.

SC Franeker M017-1

De meiden van M017-1 speelde tegen FVC M017-1. Al gauw bleek dat de Franekers de bovenliggende partij waren en dat een overwinning zeker mogelijk moest wezen. Doormiddel van goede combinaties en het voetballende vermogen was duidelijk dat de thuisploeg een maat te groot was voor de Leeuwarders. Het werd uiteindelijk 7-0 in Franeker voordeel en hierdoor houden de Franekers zicht op plek 1. Een mooie en terechte overwinning dus!

SC Franeker M015-1

De meiden van M015-1 speelde de uitwedstrijd tegen Black Boys M015-1. In de eerste helft ging het niet gemakkelijk voor de Franekers al had het toch wel enig overwicht. Toch duurde het even voor de score geopend werd maar toen die eenmaal het geval was bleek dit het startsein te wezen voor meer. In de tweede helft waren de Franekers sterker en dat bleek wel uit de vele combinaties die gemaakt werden gevolgd door de goals die bleven vallen. Aan het einde van de wedstrijd stond er dan ook een 0-6 overwinning op het scorebord. Vandaag was het een echt samenspel wat leidde tot de punten en dat is ook wel eens mooi om te zien.

SC Franeker M013-1

M013-1 speelde een thuiswedstrijd tegen Leovardia M013-1. In de voorbereiding troffen beide teams elkaar ook al en toen was al duidelijk dat de Franekers een sterkere selectie hadden. Dit bleef vandaag ook het geval want de Leeuwarders hadden weinig tot niets in te brengen en waren toeschouwer bij het Franeker voetbal gala. Er werd in een goed tempo gespeeld en de ene combinaties was nog mooier dan de andere en dit leidde er toe dat de ruststand 12-0 was. Ook in de tweede helft bleef men gas geven en dit leidde ook weer tot ontzettend veel kansen. De eindstand was dan ook 22-0 en hier was niks tegen in te brengen. Door middel van goed voetbal werd de tegenstander het zwijgen opgelegd.

SC Franeker M013-2

De meiden van M013-2 blijven het uitstekend doen en zo ook afgelopen zaterdag. In de derby tegen Zeerobben M013-2 werd er weer gewonnen. Het werd 2-8 maar met iets meer scherpte had de score veel hoger kunnen uitvallen. Franeker was voetballend de betere partij en dit leverde veel gevaarlijke pogingen op maar het beetje geluk of scherpte ontbrak net. Toch was er niet sprake van het feit dat de Harlingers vandaag zouden winnen want dat klasse verschil was te groot. Door deze overwinning blijft het team koploper al voelt het de hete adem van Leeuwarder Zwaluwen M013-1 en Lac Frisia M013-2 in de nek.

SC Franeker M011-1

De meiden van M011-1 speelde een thuiswedstrijd tegen SJO Dronrijp / Foarut M011-1. In de eerste helft waren de Franekers de bovenliggende partij en gaf het weinig tot niets weg. Toch wisten de gasten de eerste helft te scoren en zo gingen de Franekers met een achterstand de kleedkamer in. Na rust herstelde de Franekers zich gelijk en binnen een minuut stond het alweer 1-1. Na dit doelpunt ging het spel over en weer en kregen beide teams enkele goede kansen om te scoren. Toch waren de keepsters de uiteindelijke winnaar want deze lieten niets meer door en hierdoor bleef de stand 1-1. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag waarmee beide teams tevreden kunnen zijn. Hiermee is tevens het eerste punt in de competitie binnen voor de Franekers.

Het was vandaag dus een top dag met mooie uitslagen. Met zes overwinningen en 1 gelijkspel blijven de Franeker meiden en vrouwen ongeslagen deze ronde. Komende ronde zijn de teams vrij want dan staat er beker / inhaalronde op het programma. De teams kunnen zich dus op gaan maken voor de wedstrijden over twee weken.