Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal 07-10-2017

Afgelopen zaterdag 07-10-2017 stond er weer een speelronde op het programma voor de meiden en vrouwenafdeling van SC Franeker. De wedstrijd van VR1 ging niet door en de wedstrijd van VR2 tegen Zeerobben werd verplaatst naar aankomende dinsdag 10-10-2017. Ook de wedstrijd van M017-1 werd afgelast. Bij de wedstrijden die wel werden gespeeld werd maar 1 keer verloren en de rest wist te winnen. Een overzicht van deze wedstrijden ziet u hieronder.

SC Franeker M015-1

De meiden van M015-1 wisten zich afgelopen zaterdag te herpakken door een knappe overwinning te boeken tegen SDS M015-1. Het werd uiteindelijk 6-2 en dit was een terechte overwinning. De Franekers waren de gehele wedstrijd de betere ploeg en wisten genoeg kansen te creëren. Toch wist het niet alle kansen te benutten want dan had de score zeker in de dubbele cijfers kunnen eindigen. De gasten probeerde het wel maar wisten tot sporadische kansen te komen. Na een lastige competitie start is dit een mooi resultaat en nu is het de bedoeling om door te zetten.

SC Franeker M013-1

Na de nederlaag van vorige week in de topper tegen Blauw wit’34 M013-1 stond er voor de M013-1 de wedstrijd op het programma tegen Drogeham M013-1. De Franekers waren beduidend de betere ploeg en via combinatie voetbal wilde het de thuisploeg alle kanten van het veld laten zien en dit lukte bij vlagen aardig goed. Franeker nam al snel een 0-2 voorsprong maar toch wist de thuisploeg terug te komen tot 2-2. Even zou je denken dit gaat lastig worden maar niks was minder waar. In een mooi tempo werd de score goed uitgebreid en uiteindelijk stond er een keurige en overtuigende 3-14 eindstand op het scorebord. Met deze uitslag kan er weer naar boven worden gekeken al moet de ploeg de stijgende lijn wel doortrekken de komende weken.

SC Franeker M013-2

Het lijkt erop dat de meiden van M013-2 dit seizoen niet te kloppen zijn. De ene na de andere grote eindstand beland op het scorebord in Franeker voordeel. Zo ook afgelopen zaterdag tegen Leovardia M013-2. De Franekers bleken veel te sterk te zijn en waren op alle fronten veel te sterk voor de Leeuwarders. De eindstand van 17-2 was dan ook geen onlogische uitslag en wanneer de ploeg nog wat scherper was geweest dan had men opnieuw boven de 20 doelpunten uit kunnen komen. Wanneer de Franekers deze kansen weten af te maken en achterin de nul kunnen houden dan is het zeker titel kandidaat.

SC Franeker M011-1

De meiden van M011-1 leden afgelopen weekend de enige nederlaag binnen de meiden en vrouwenafdeling van SC Franeker. Het verloor de wedstrijd bij Sint Annaparochie M011-1 met 4-2. Een nederlaag die gezien het spelbeeld niet terecht genoemd kan worden. De Franekers waren de betere partij en kregen de meeste kansen maar wanneer je deze zelf niet weet af te maken dan doet de tegenstander dat wel. En zo geschiede want de thuisploeg had in de eerste helft 4 kansen en vier goals en de Franekers 8 kansen en 1 goal. Toch lieten de Franekers prima spel zien en je ziet duidelijk dat er progressie zit in het team. Voetballend word het steeds beter en de meiden lijken het voetbal spelletje steeds beter te begrijpen. Daarnaast voetbalt iedereen met plezier en dat is het belangrijkste. De aankomende twee wedstrijden moeten eigenlijk gewonnen worden om aansluiting te vinden met de middenmoot maar gezien het spel en de vooruitgang moet dit zeker mogelijk zijn.

Een weekend dus vol mooie momenten en hopelijk kunnen alle ploegen deze goede lijn doortrekken de komende weken.