Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal SC Franeker *foto’s*

Een nieuw weekend en dus weer een nieuwe speelronde voor de Franeker meiden en vrouwen. Alle duels gingen door en dus was er genoeg spektakel te beleven. Hieronder een overzicht met hoe de wedstrijden zijn verlopen. 1 ding kan wel alvast verklapt worden en dat is dat er niet verloren is.

SC Franeker VR1

De VR1 speelde hun thuiswedstrijd tegen SJO Dronrijp / Foarut VR1. In een duel waarin de Franekers duidelijk de betere waren daar speelde het soms te onzorgvuldig waardoor 100% lijkende kansen er niet kwamen. Toch wilde de Franekers voetballen en dat kwam er in de meeste gevallen ook goed uit.  Volgens trainer Hoek kon je duidelijk zien dat het team enkele weken niet gespeeld had en dat zorgde ook voor de slordige momentjes in het spel. Uiteindelijk waren de Franekers veel beter dan de Dronrijpers en stond er na 90 minuten spelen een 10-1 overwinning op het scorebord. Door deze overwinning stijgt het na plek twee en houd het zicht op koploper Hardegarijp VR1.

SC Franeker VR2

De dames twee van Franeker speelde de derby tegen FC Harlingen VR2. In een wedstrijd waarin de Franekers via goed voetbal ten aanval trokken daar won het uiteindelijk ook simpel met 4-0. De Franekers dicteerde het duel en binnen een halve minuut had het al 1-0 moeten staan maar een grote kans werd om zeep geholpen. De Harlingers kwamen er maar moeizaam uit en hierdoor had de Franeker doelvrouw het vandaag niet druk. Na een ruststand van 1-0 wisten de Franekers de score in de tweede helft uit te bouwen. Na 60 minuten spelen stond er een terechte 4-0 eindstand op het scorebord. Een score die wellicht hoger had moeten uitvallen maar door deze overwinning doet he goede zaken op de ranglijst.

SC Franeker M017-1

De M017-1 mocht het thuis opnemen tegen Leovardia M017-1. In een wedstrijd waarin beide teams niet denderend speelde daar wist het wel beide tweemaal te scoren. Het stond dan ook 2-2 na tachtig minuten spelen. Het was een wedstrijd waarin aardig wat fout ging aan beide kanten en dit zorgde er toe dat je niet wist wie deze partij zou winnen. Of een winnaar verdiend zou zijn geweest is weer een andere vraag maar uiteindelijk hoop je er als Franeker zijnde wel op. Uiteindelijk mag men dus blij wezen met een punt en zal het er volgende week alles aan doen om de drie punten binnen te slepen.

SC Franeker M015-1

De M015-1 speelde een uitwedstrijd tegen LAC Frisia M015-1. Voorafgaand aan het duel zou je denken dit moet een overwinning worden voor de Franekers en zo gebeurde ook. De Franekers waren duidelijk de betere partij en creëerde de ene na de andere mogelijkheid. Uiteindelijk werd er zeven keer het gevonden en konden de dames met een mooie overwinning huiswaarts keren. Door deze overwinning is het gestegen op de ranglijst en zo kan het team zeggen dat het prima loopt tot nu toe.

SC Franeker M013-1

Opnieuw stond er een zware wedstrijd op het programma voor de M013-1. Het nog ongeslagen Anjum M013-1 kwam naar Franeker toe en deze ploeg had nog maar 3 tegen en liefst 81 voor. Een zware kluif dus voor de Franekers. Toch begon de thuisploeg goed en binnen een minuut was het al 1-0 door Tjitske. De thuisploeg bleef scherp en zodoende werd de score al snel naar 2-0 getild. Hierna kwamen de gasten iets beter in de wedstrijd maar tot scoren wist het niet te komen. De Franekers wisten dit wel te doen en zo stond er een 7-0 eindstand op het scorebord. Een mooie en verdiende overwinning in een wedstrijd waarin het als een team speelde.

SC Franeker M013-2

De meiden van M013-2 moesten afgelopen weekend uit naar Tzummarum om daar aan te treden tegen Tzummarum M013-1. Vooraf moest dit een overwinning worden en dit gebeurde dan ook. De Franekers waren duidelijk de betere partij en het wist via goed spel de doelpunten te maken. De thuisploeg had geen schijn van kans en moest de ene aanval op de andere toestaan. Na 60 minuten spelen stond er een 0-11 score op het scorebord. Wanneer de Franekers iets scherper waren geweest en dan hadden er zeker meer doelpunten kunnen vallen. Door de overwinning blijft het in punten gelijk met Leeuwarder Zwaluwen M013-1 en dus doet het goede zaken.

SC Franeker M011-1

De M011-1 speelde afgelopen weekend een thuiswedstrijd tegen koploper SC Stiens M011-1. De uitwedstrijd werd met 5-1 verloren en deze ploeg was nog ongeslagen. Het zou dus lastig worden voor de Franekers. Vanaf het begin zaten de Franekers goed in de wedstrijd en werd er als team gevochten voor elke bal. Verdedigend stond het goed en aanvallend waren de Franekers ook sterk. De 1-0 viel uiteindelijk ook door een schot van Rianne en dit was tevens de ruststand. De tweede helft was eigenlijk het zelfde als de eerste. De Franekers speelde als team en knokte in elk duel om de bal te krijgen. Toch wist Stiens tweemaal te scoren en keek het tegen een achterstand aan. Toch bleven de Franekers er in geloven en wist het enkele goede kansen te creëren maar helaas gingen deze er net niet in. Tot drie minuten voor tijd de bal bij Amber kwam en deze schoot de bal hard en hoog in de verre hoek 2-2. Een orkaan van vreugde kwam er bij iedereen uit en uiteindelijk bleek dit ook de eindstand te zijn. De meiden hebben vandaag geknokt en gestreden als team en een punt is dik en dik verdiend.

Een mooie lady’s day dus met mooie resultaten. Alle teams hebben gestreden en goed gevoetbald en dan zie je wat er kan gebeuren. Volgende week een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen.