Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal

Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal  23-09-2017

Afgelopen zaterdag 23-09-2017 stond voor de meiden en vrouwenafdeling van SC Franeker de eerste competitieronde op het programma. Na een geweldige bekerreeks van de teams begon alles dus weer op nul. Konden de teams de goede lijn van de afgelopen week doortrekken? Gezien de uitslagen kun je concluderen dat het lastiger verliep en zodoende waren er wisselende resultaten. Of had dit stiekem toch te maken met de AD, die de afgelopen dagen plaats vonden?

SC Franeker VR1

Het vlaggenschip van SC Franeker speelde afgelopen zaterdag de mini derby tegen AVC VR1. Voorafgaand aan de wedstrijd dacht je dat dit een gemakkelijke overwinning moest worden maar uiteindelijk was dit qua uitslag niet het geval. De Franekers waren de eerste 70 minuten heer en meester en hadden ruim 70% balbezit en zodoende wist het met vlagen geweldig spel op de mat te leggen. Franeker maakte goede doelpunten maar kreeg de tegentreffers te gemakkelijk tegen en hierdoor bleef het dus spannend. Uiteindelijk leek het uit te draaien op een gelijkspel waren het niet dat Franeker in de 90ste minuut een penalty kreeg die binnen werd geschoten door Kirsten Veltman. Uiteindelijk trokken de Franekers dus aan het langste eind en stond er een score van 4-5 op het scorebord. Gezien het veldspel een verdiende overwinning en zodoende start het de competitie goed en heeft het gelijk drie punten.

SC Franeker VR2

De vrouwen twee speelde afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen en wel de wedstrijd tegen MKV’29 VR2. Vorig jaar waren de Franekers kansloos tegen dit team en ook dit jaar ging het tegen deze ploeg ten onder met 5-2. Toch kon de nederlaag als ongelukkig worden beschreven want met iets meer precisie en mazzel had de score tegen deze tegenstander anders kunnen uitvallen. Wel kwamen de vrouwen voor met 0-1 maar helaas mocht dat dus niet baten. Een zuur begin van de competitie dus maar aankomende zaterdag kunnen de vrouwen zich weer herstellen en op richting de eerste drie punten.

SC Franeker M0171-1

Na een goed begin van de bekercompetitie startte de competitie vandaag tegen Beetgum M017-1. Franeker speelde in deze wedstrijd verschillend. Zo speelde het bij vlagen echt sterk maar daarentegen maakte het ook simpele foutjes. Deze foutjes leverde uiteindelijk geen problemen op maar de foutjes kwamen wellicht doordat enkele dames het laat hadden gemaakt met de AD. Uiteindelijk waren de Franekers wel de betere partij en wist het tot enkele goede mogelijkheden te komen die ook weer werden omgezet in doelpunten. Zo stond er aan het einde van de wedstrijd een 2-4 overwinning op het scorebord en gingen de drie punten terecht mee naar Franeker.

SC Franeker M015-1

De meiden van SC Franeker M015-1 wist in de bekercompetitie 1x te winnen en tweemaal te verliezen en dus is het inmiddels uitgeschakeld in de beker en kan het zich opmaken voor de competitie. Daarin trof het QVC M015-1 als eerste tegenstander.  De wedstrijd was in het begin rommelig van twee kanten en hierdoor was het even aftasten wie er als eerste ging voetballen. Di t werd uiteindelijk gedaan door de Franekers en dit resulteerde in een 2-0 ruststand in Franeker voordeel. Gezien het laatste gedeelte van de eerste helft leek dit niet meer mis te gaan maar niks leek minder waar. QVC was in de tweede helft de bovenliggende partij en aan Franeker kant was men slordig en hierdoor wisten de gasten driemaal het net te vinden en zo werd een 2-0 achterstand omgedraaid in een 2-3 voorsprong. Uiteindelijk bleek dit de eindstand te wezen en stapte te Franeker meiden met een rot gevoel van het veld af want een verlies was zo onnodig vandaag.  Nu op naar volgende week waarin het weer op jacht gaat naar de drie punten.

SC Franeker M013-1

De meiden van M013-1 kende een gemakkelijk bekeravontuur en dus ging het ook gemakkelijk door. Afgelopen zaterdag begon de competitie met een uitwedstrijd tegen LAC Frisia M013-3. Gezien de eerdere wedstrijd van M013-2 tegen LAC Frisia M013-2 moest men er vanuit gaan dat de dubbele cijfers behaald moesten worden. Franeker speelde een goede eerste helft en het combineerde er lustig op los. De tegenstander daarentegen had weinig in te brengen en een ruststand van 0-9 was dan ook logisch en had zelfs meer kunnen zijn. In de tweede helft wouden de Franekers doorgaan maar hier kwam weinig van in. Franeker was slordig en er ging heel veel fout bij het geel blauwe team. Uiteindelijk wisten beide teams nog eenmaal te scoren en zo eindigde het duel in 1-10. Aan de ene kant blijdschap om de goede start maar aan de andere kant had de score veel en veel hoger moeten uitvallen. Aankomend weekend opnieuw een topper en daarin opnieuw de strijd om de drie punten.

SC Franeker M013-2

Ook de meiden van SC Franeker M013-2 kende een gemakkelijke eerste bekerronde. Het droogde tweemaal Lac Frisia M013-2 af en zo ging het gemakkelijk door. Afgelopen zaterdag startte het de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sint Annaprochie M013-1. De Franekers waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en er werd daardoor maar op 1 helft gespeeld. Naast de gemaakte doelpunten miste het team ook nog enkele goede kansen en hierdoor was de ruststand maar 9-0. Waar de ploeg het gas vaak in de tweede helft helemaal open gooide daar was het in deze wedstrijd ook het geval. De ene na de andere kans werd omgezet in een doelpunt en ook de tegenstander wist bij de eerste uitbraak te scoren en zodoende stond er aan het einde van de wedstrijd een overtuigende 23-1 op het scorebord. Een mooi begin en nu doorgaan.

SC Franeker M011-1

De meiden van M011-1 speelde afgelopen zaterdag tegen Blauw wit’34 MO11-1. De gasten begonnen scherp aan het duel en de Franekers waren duidelijk niet scherp genoeg begonnen. Al gauw stonden de gasten met 0-2 voor. Hierna kwamen de Franekers iets vaker ten aanval en kwam er een 3-2 voorsprong op het bord. Toch bleven de gasten de betere partij en dat zou in de tweede helft ook worden uitgedrukt in de score. Na het eindsignaal stond er een 3-6 eindstand op het scorebord iets wat gezien de wedstrijd wel verdiend te noemen was. Beide ploegen waren aanvallend sterk maar ook beide verdedigend zwak en hierdoor ging het erom wie de meeste zou scoren. Helaas een verlies dus maar hopelijk kan er volgende week weer gewonnen worden en progressie worden geboekt.

Een AD weekend waarin dus verschillende resultaten behaald werden. Aankomend weekend weer een nieuwe ronde en hopelijk kunnen alle teams dan opnieuw goed presteren en blijven de drie punten en het goede gevoel bij de Franekers.