Natalie op bezoek bij ‘FIER gifts & lifestyle’

FIER gifts en lifestyle een mix van fashion, woonaccessoires en cadeau’s. Een sfeervolle winkel in het hartje van Franeker centrum met een vriendelijke en gezellige eigenaresse Janny Epema.

Zes jaar geleden begon Janny samen met haar compagnon op de Groenmarkt in Franeker met de gifts & lifestyle winkel No 3. Het heeft altijd al wel in haar achterhoofd gezeten om een winkel te beginnen en toen ze tijdens een reorganisatie boventallig bleek, heeft ze haar kans genomen om als ondernemer te starten.  Omdat het ze vóór de wind ging en ze de mogelijkheid kregen hebben Janny en haar compagnon een tweede No 3 geopend in Harlingen. Weer een jaar later is de winkel van de Groenmarkt in Franeker verhuisd naar het huidige pand op het Raadhuisplein.

Van No. 3 naar ‘Fier’ 

Beide dames zijn hun weg gegaan en om verwarring te voorkomen voor de klant heeft Janny gekozen voor een andere naam. De gift & lifestyle winkel in Franeker kreeg de naam FIER. ‘Na 3 komt FIER en ik zit op huisnummer FIER en FIER het leven’ , zegt Janny.

Bij binnenkomst is er een divers assortiment te vinden aan leuke cadeau’s en  woonaccessoires wat daarna overloopt in o. a. kleding, tassen en sieraden. De mix van fashion, woonaccessoires en cadeau’s maakt het divers en aantrekkelijk om naar binnen te lopen. Ondanks dat er in de loop der jaren meerdere winkels met hetzelfde concept gevestigd zijn in Franeker zijn ze allemaal uniek met hun eigen stijl. Iets wat de toerist erg aanspreekt krijgt Janny vaak te horen.

Janny houdt er van om uniek te zijn en blijft daarom ook altijd kijken naar nieuwe producten voor haar winkel, daarin houd ze rekening met de duurzaamheid van het product maar ook waar het vandaan komt en het productie/ arbeidsproces. Ze werkt met vijf merken samen in diverse prijs categorieën die onderling leuk te combineren zijn voor alle leeftijden.

‘Dingen komen op je pad en je moet je kansen dan ook grijpen, zo sta ik ook wel in het leven’,  zegt Janny. Zo kijkt ze ook naar de toekomst als ik haar vraag of ze nog toekomst plannen heeft voor de winkel. Ze wil wel graag genieten van het leven en haar hobby’s. Samen met haar man is ze in de binnenstad komen wonen in Franeker en hebben ze voor de vierde keer een woning verbouwd. Tuinieren, klussen, fietsen en de klein kinderen noemt Janny als hobby naast haar winkel.

FIER gifts & lifestyle is te vinden aan het Raadhuisplein 4 in Franeker

Voor de Facebook site en informatie over de openingstijden of contact  klik hier

error: Bericht Beveiligd!