Natalie op bezoek bij Joop Dijkstra

Afgelopen maand bestond zijn Planeten Pils alweer 5 jaar. Wat begon met ‘Planeten pils een werelds biertje’ is in de afgelopen jaren uitgebreid met 4 speciaalbiertjes en andere creatieve combinaties. Met veel passie en enthousiasme verteld Joop erover.

Waar kwam het idee vandaan

Ruim 4 jaar geleden toen het bier en ook de diversiteit daarin wat in opkomst kwam, ontstond het idee om een eigen pils op de markt te brengen. Na wat brainstormen kwamen ze uit op het Planetarium als inspiratie. Nadat ze akkoord hadden gekregen van het bestuur om Eise Eisinga op het bieretiket te gebruiken zijn ze los gegaan.

Na het eerste Planeten Pilsje en de enthousiaste reacties in 2016, kwam er al vrij snel een vervolg en dat was de premium, een lichter bier met nagisting in de fles. In het najaar van 2017 kwam de Planeten Bock een speciaalbier, in mei 2019 de planeten Dubbel ook weer een speciaalbier waarvan onlangs het receptuur wat is aangepast waardoor het biertje iets zachter van smaak is.

Ongeveer een jaar geleden is Joop alleen verder gegaan met de Planeten Pils. Met wat hulp van, zoals hij zegt, “een maatje van mij” bedenken ze nieuwe creatieve combinaties. Bier en boxer, de mutsen afgelopen winter en een maand geleden  Planeten bier ‘hemels’ 0.0 met een hemels blauw etiket. 

 

Franekers trots

Joop een mensen mens, zoals hij zelf zegt, is trots op zijn Planeten Pils en vind ook dat Franeker dat mag zijn. Het gaan inmiddels al mee in kerstpakketten de hele wereld over, maar het wordt ook verkocht in andere plaatsen in Friesland. Iets wat hij niet het belangrijkste vindt, “want al was het alleen in Franeker gebleven dan vind ik dat ook prima”  Of Joop wel eens een ander biertje drinkt? “Ja natuurlijk, je moet ook wel eens wat anders proeven”. 

 

Nog 5 jaar erbij?

“Minstens”!!! Was Joop zijn antwoordt. “Ik ben nu ook weer met iets nieuws bezig”, vertelt hij enthousiast. Een klein tipje van de sluier is dat hij bezig is met een nieuw specifiek product er naast en het heeft met drank te maken. “Met een beetje mazzel kan ik het deze zomer nog op de markt brengen”. Wordt vervolgt…….

 

Een etiket met een verhaal

  • Gebrouwen in Friesland, brouwerij in Bolsward
  • De planeet Saturnus in de vorm van een pompeblêd, Saturnus is gekoppeld aan de Romeinse god van de landbouw, een verwijzing naar de ingrediënten van het bier.
  • Eiskoude Franeker, Eis staat voor Eise Eisinga en hoe hij het lekkerste smaakt.
  • De 2 sterretje voor het Planetarium en Franeker ster van de 11 steden.
  • Een werelds biertje slaat weer op onze eigen planeet

Foto’s © Joop Dijkstra en Natalie Meijer

error: Bericht Beveiligd!