Natalie op bezoek bij ‘Kleintjes’ *foto’s*

Deze week weer een leuke ondernemer, Marrit van ‘Kleintjes’ een speciaalzaak voor kleintjes en hele kleintjes van maat 50 t/m 176. Het is de grote passie van Anne-Marije en Marrit die samen ‘Kleintjes’ zijn begonnen nadat ze te horen kregen dat de laatste babyspeciaalzaak zou gaan sluiten in Franeker. Anne-Marije, die al een gedreven ondernemer was, en Marrit raakte er maar niet over uitgepraat. Marrit wilde wel erg graag een onderneming starten, ze was daarin nog wat zoekende. “Ondernemen vind ik fantastisch, van niks iets opbouwen, daar leef ik voor”, zegt Marrit. Zo ontstond er een plan die binnen de kortste keren goed uitgewerkt op tafel lag. Op 8 februari 2015 opende ‘Kleintjes’ haar deuren in de Dijkstraat en op 8 februari 2020 verhuisde ze naar de Voorstraat.

‘Kleintjes’ is een speciaalzaak voor baby en kind en daarbij ook één van weinige in de omgeving van Franeker. Het assortiment met veel bekende merken o.a. Z8, Feetje, Nono, B.Nosy en Noppies bestaat niet alleen uit kleding, maar zo vindt de klant er ook leuke cadeautjes, tassen, knuffels, verzorgingsproducten en decoratieve artikelen. “Onze winkel is een feestje voor iedereen, de bedoeling is dat de klanten zich vrij en blij voelen en daarbij staat de service en eerlijk advies hoog in het vaandel”, zegt Marrit.

Het afgelopen jaar heeft bij ‘Kleintjes’ voor veel creativiteit op social media gezorgd, iets waar ze graag mee doorgaan. Zo worden er veel foto’s en video’s gepost op hun Facebook en Instagram site, daarnaast houden ze online veilingen en bestellingen werden de afgelopen periode opgehaald of verzonden. Dus een levendige onderneming ook op social media.

Aankomende week mag er weer gewinkeld worden zonder afspraak, iets waar Anne-Marije en Marrit erg naar uitkijken, ze hebben de mensen gemist, ook al kwamen er mensen op afspraak en hadden ze veel contact via social media, het is anders werken dan het persoonlijke contact in de winkel.

Leuk om te weten

Tegenwoordig zijn de cadeaubonnen trendy, ook voor kinderfeestjes of verjaardagen worden ze steeds meer gegeven i.p.v. cadeau’s. U kunt ook terecht voor advies bij uw babyuitzet. U kunt vanaf 28 april weer binnenlopen zonder afspraak bij ‘Kleintjes’ en ze zijn geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.

© Tekst en foto’s Natalie Meijer