Natalie op bezoek bij Monica Sjoerdsma professioneel opruimcoach

Monica Sjoerdsma woonachtig in Franeker is professioneel opruimcoach, een beroep wat nog niet heel bekend is maar wel enorm wordt gewaardeerd door haar klanten.

Je kent het vast wel dat je iets zoekt thuis en niet kan vinden. Vervolgens koop je het maar weer en een week later kom je het achter in een kastje in tweevoud tegen. Of dat verjaardagscadeau waar je geen afstand van wilt doen, want het is een cadeau en ook nog wel van je vriendin, maar eigenlijk ligt het al sinds die verjaardag drie jaar geleden in de kelder. Monica kijkt samen met haar klant naar een passende oplossing, want die is niet altijd even makkelijk. 

Monica is een lieve en rustige vrouw die door haar eigen ervaring en opleiding kort geleden begonnen is als professioneel opruimcoach.  Ze helpt mensen naar een opgeruimd huis waarin ze weer rust kunnen vinden en gelukkig kunnen wonen. Ieder mens en huis is anders en spelen er andere emoties of gebeurtenissen mee, daarom levert Monica maatwerk om ervoor te zorgen dat het goed aansluit op de behoeftes van de klant. 

Zover al ze haar kan heugen is ze al bezig met organiseren en opruimen. In haar leven heeft ze te maken gehad met sterfte en gecompliceerde tijden waardoor ze zich geroepen voelde op alles voor zichzelf geordend en opgeruimd te houden. Dat gaf Monica rust en overzicht. Ze merkte binnen haar omgeving dat dat als prettig werd ervaren. Zo kwam de wens om hier professioneel mee verder te gaan. “Als ik hier mee verder ga dan kan ik ook echt mensen helpen op een manier dat iemand echt wat aan je heeft”.  

Monica komt niet alleen thuis bij mensen maar ook bij bedrijven. Zo is haar hulp onlangs ingeschakeld bij een bedrijfsmagazijn. “Het ordenen van het magazijn was een hele klus, maar ook erg leuk om te doen”. Er was al langere tijd niet georganiseerd waardoor je een product op diverse plaatsen tegen kwam en andere dingen weer uit het zicht waren geraakt, wat voor de opdrachtgever tot verrassingen leiden. 

Maar ook voor kleinere ‘projecten’ is haar hulp vaak welkom. Zo is ze bij klanten geweest voor het herindelen van een kledingkast en het creëren van een hobbykamer. 

Werkwijze

Het begint met een intakegesprek waarbij er gekeken wordt waar de struggles liggen. Monica bekijkt samen met de klant de ruimte, dat kan een kast, een gehele woning, een kamer of iets anders zijn,  en maakt aan de hand van de behoeftes, de bevindingen, en het gesprek een maatwerk plan met als einddoel dat de klant het daarna zelf kan. Alles gaat in samenwerking met de klant.

Neem gerust een kijkje op de website of instagram Monica Sjoerdsma

error: Bericht Beveiligd!