Natalie op bezoek ‘Bij Moniek’

Vanaf nu mag ik u iedere week, dankzij Franekeractueel, meenemen op bezoek bij een startende
ondernemer in Franeker. Ik vertel u kort hoe dit ontstaan is:

Eind maart, op een prachtig zonnige dag liep ik met mijn hond en zoontje door de Voorstraat. Ondanks het mooie weer was het erg stil in de stad en zo trof ik buiten voor een winkel een ondernemer aan die behoorlijk aangeslagen was. Als startende ondernemer val je buiten veel tegemoetkomingen van de overheid, naamsbekendheid is nog niet groot en dat maakt het voor deze groep erg moeilijk in deze tijd. Door het gesprek met deze ondernemer kwamen we op het idee om wekelijks een startende ondernemer in het zonnetje te zetten.

Bij Moniek

Deze week ben ik op bezoek ‘Bij Moniek’ alles voor baby en ouders. Zij is met haar winkel gevestigd op de Voorstraat in Franeker. Moniek vindt persoonlijke aandacht erg belangrijk. Door o.a. haar ervaring als moeder van 4 kinderen en de passie die zij heeft in haar werk, kan zij zich helemaal verplaatsen in de aanstaande moeder die met alle onzekerheden advies nodig heeft. Omdat het assortiment erg divers is van zwangerschapskleding tot sieraden, van draagzak tot unieke verwen cadeaus voor de aanstaande vader en moeder is er voor ieder wat wils.

Moniek onderscheid zich door zwangerschapskleding te verkopen die veelal te koop is via het internet, ze wil juist de aanstaande moeder de gelegenheid geven om uit een breed assortiment kleding te kunnen kiezen, te passen en te ervaren. Omdat er aan de kleding niet af te zien is dat het zwangerschapskleding is, zijn er ook genoeg niet zwangere klanten die de kledingstukken kopen. Naast de kleding verkoopt Moniek ook uniek speelgoed, die met zorg is uitgezocht.

Beperkingen

Door de huidige winkel beperkingen op dit moment merkt Moniek dat de drempel voor een afspraak erg hoog ligt voor veel klanten. “Mensen voelen een tijdsdruk, zich snel bekeken en verplicht om iets te kopen”, zo zegt ze. In grotere winkels ben je anoniem en als je dan niets koopt wordt dat niet snel opgemerkt, bovendien hebben ze ondersteuning van de click en collect. Sinds deze week heeft Moniek een bord buiten staan dat je binnen kan lopen zonder afspraak, ze merkt dat dit de drempel weg haalt, iedereen wordt netjes geregistreerd en houd zich aan de regels. Deze keuze heeft ze na lang nadenken gemaakt om haar zaak te redden, “de kosten lopen tenslotte ook door en zonder steun moet ik het toch zelf doen”, zo zegt ze.

Op bezoek?

Wilt u ook op bezoek ‘Bij Moniek’ dan heeft zij op dit moment veel dingen in de sale en voor elke 50 euro een tegoedbon van 5 euro in te wisselen op het gehele assortiment bij de volgende aankoop.

Tekst en foto’s Natalie Meijer