Natalie op bezoek bij Theetuin Peins * foto’s *

In oktober 2020 heeft Henk Visser met zijn vrouw de theetuin in Peins overgenomen. Sinds kort is deze prachtige natuurtuin van 10.000 vierkante meter weer geopend. Gastheer Henk kijkt uit naar de gasten, om ze onder het genot van een drankje en een hapje te kunnen laten genieten van de prachtige flora en fauna in de theetuin.

In de anderhalf jaar dat de theetuin is dicht geweest is er veel gedaan aan de tuin. Buiten het feit dat de tuin veel onderhoud vergt is Henk bezig geweest met opknapwerkzaamheden en het aanleggen van een eigen moestuin. Van voerbakken is een prachtige plantenbak gemaakt waar aardbeien de ruimte hebben om te groeien. In de moestuin groeit onder andere rabarber en diverse soorten planten voor onder meer verse thee. Henk wil graag in de toekomst genoeg gewassen en planten in zijn moestuin hebben om daar vanuit zijn gasten verse producten te kunnen aanbieden. 

Natuur, rust, ruimte

In deze mooie natuurtuin staan diverse fruitbomen om de prachtig aangelegde vijver welke vol met leven zit. De rietkraag is daarom behouden om de broedende vogels daar hun rust te gunnen. Vanaf het gezellige terras is de vijver te bewonderen, maar ook zijn er diverse bankjes en de mogelijkheid tot het meenemen van een klapstoeltje bij de ingang van de tuin. Via schelpenpaadjes, paadjes van gras of houtsnippers kun je de tuin ontdekken. Met veel leuke zithoekjes midden in de tuin of aan de rand heb je altijd mooi uitzicht over de tuin zelf of de weilanden met zonsondergang. 

Dieren

Kippen, kleine ezeltjes, konijnen en een shetlandpony hebben een prachtig thuis. Naast een fijne plek binnen in een stal, hebben ze allemaal ook een weide buiten om te kunnen grazen en draven. Voor de insecten en vogels kom je onderweg nestkastjes tegen en een groot insectenhotel. 

Gastheerschap en mogelijkheden

Henk wil graag een echte gastheer zijn en het zijn gasten naar hun zin maken. “Meer genieten en leuke dingen doen”, dit besloot hij een aantal jaren geleden en de theetuin past daar heel goed bij. “Deze tuin brengt je tot rust en laat je genieten”, maar ook zeker van het gastheerschap kan Henk genieten. Je merkt dat hij vol zit met ideeën ” in de loop van de tijd zullen die hun weg gaan vinden”, vertelt hij. De locatie is prachtig en leent zich ook zeker voor andere gelegenheden. Zo zijn er genoeg mogelijkheden tot het organiseren van een bruiloft, vergaderingen, familiedag of bijvoorbeeld een fotoshoot. 

Openingstijden en informatie

Voor een lekker kopje koffie of thee met gebak kun je terecht op de volgende dagen:

  • Donderdag en vrijdag open van 11 uur tot ongeveer 17.30 uur 
  • zaterdag en zondag is de theetuin open van 10.30 uur tot ongeveer 17.30 uur.
  • De overige dagen geeft Henk aan open te gaan mocht hij de mogelijkheid zien.

Bezoek ook de Facebook pagina  of de website van Theetuin Peins

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!