Natalie op bezoek bij ‘Ut Streekie Franeker’

‘Ut Streekie Franeker’ opent haar deuren officieel per 31 juli 2021 aan het Raadhuisplein 11 in Franeker, maar nu al kunnen de mensen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen om naar binnen te lopen. De deuren staan open, ze zijn nog aan het uitpakken, inruimen, prijzen en poetsen, maar alles werkt dus de klanten zijn welkom vindt Renuka.

Eigenaresse Renuka Brouwer opent haar vierde winkel ‘Ut Streekie’ sinds november 2019. Wat in Leeuwarden begon breidde uit in juni 2020 naar Sint Annaparochie, maart 2021 in Dokkum en per 31 juli 2021 in Franeker. Franeker met het grootste pand van alle vier de winkels zag Renuka eerst als een uitdaging om vol te krijgen. Hoe ze alle producten bij elkaar bedenkt? ,,Ik slaap er een nachtje over” zegt Renuka. En zo staat de winkel inmiddels vol met producten voor alle leeftijden.

Van boekhouder tot eigenaresse van vier winkels

In haar jeugd werkte ze in een warenhuis en sinds 2003 is Renuka voor haar zelf begonnen als boekhouder. In 2019 was Renuka haar man, ook zelfstandig ondernemer,  op de strûn in Leeuwarden en kwam daar een winkel tegen ter overnamen op de Oldehove.  Streekwinkel Priuw, leukste streekwinkel van Nederland in 2017. Renuka was direct verliefd op de locatie en zag het wel goed komen ,,Al verkopen we daar alleen sokken”. En zo begon het avontuur van ‘Ut Streekie’.

Vorig jaar behaalde Renuka haar bierista diploma zodat ze de kennis heeft en de mensen ook wat kan vertellen over haar uitgebreide assortiment speciaalbieren. En daartussen staat ook haar eigen speciaal bier, het derde speciaalbier op een rij en speciaal gebrouwen voor Franeker en de  PC ‘De Skjinne Seis’ een helder blond biertje.

In meerdere winkels kunnen de mensen streekproducten of souvenirs vinden in Franeker. Renuka ziet ‘Ut Streekie’ daarin als een aanvulling en niet als concurrent. ,,Een klein deel van het assortiment is in alle winkels wel terug te vinden, maar in grote lijnen verkopen we allemaal wat anders”.

Plannen voor de toekomst

Op de vraag of ze nog meer winkels gaat openen moest Renuka wel erg lachen. ,, We hebben 11 steden zeg ik wel eens” zegt ze. De ambities zijn er in ieder geval om in nog meer steden ‘Ut Streekie’ te vestigen.

Het team hoopt dat mensen komen te ‘sneupen’ in hun winkel en zich laten verassen door de diversiteit die er te vinden is. Zoals ze van klanten in de winkel wel horen ,,we voelen ons net kleine kinderen in een snoepwinkel”.

Ut Streekie Franeker is te vinden aan het Raadhuisplein 11 waar een gezellig en enthousiast team u van harte welkom heet.

Voor meer informatie klik  hier  voor de Facebooksite.

 

 

error: Bericht Beveiligd!