Nederlaag voor Jupiterdames

Zondag 28 januari stond voor de dames de uitwedstrijd tegen Lacom’91 uit Noord-Scharwoude op het programma. De thuiswedstrijd had met dik verloren en helaas gebeurde dat nu ook. Dit kwam vooral door een slechte 1e helft. De Jupiterdames kwamen traag op gang en hadden in de paal of lat een favoriete medespeler. Die heeft men zeker 5x vol geraakt en dus niet gescoord. Lacom’91 profiteerde hier optimaal van en liep al snel naar een 7-0 voorsprong uit. Gelukkig kwam Nynke de Jager met het tegendoelpunt vanuit de hoek. Vervolgens wist Maaike Osinga vanaf de linker opbouw te scoren. De dames begonnen iets meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het net werd nu wel een paar keer gevonden: Marie-jetske Lettinga en Maaike scoorden beide 2x waarmee de stand 10-6 werd. Helaas kon men het betere spel niet vasthouden en werd er aanvallend te snel en te onzuiver geschoten. In de verdediging verslapte men ook en Lacom’91 wist hier wel raad mee. Zij liepen voordat het rustsignaal had geklonken zomaar weer uit naar 16-6.

Het begin van de tweede helft begon niet beter dan de eerste helft. Lacom’91 liep heel gemakkelijk uit naar 19-6 en het leek een afstraffing te worden. Aan beide kanten ontstond er enige frustratie vanwege het matige optreden van de scheidsrechter. Gelukkig liep het niet uit de hand en herpakten beide teams zich. De Jupiterdames kregen de geest en met afstandsknallen van Marie-jetske en Maaike en twee doelpunten van Marije Bijlsma vanuit de rechterhoek scoorde men 4x op rij: 20-10. In de laatste 10 minuten bleef het verschil steeds rond de 10 punten: de achterstand die men in de eerste helft al had opgelopen. De laatste 3 Jupitertreffers kwamen op naam van Ancilla Roerink, zij scoorde vanaf de cirkel en vanaf de opbouw. De eindstand was volgende te beide teams en de tijdwaarnemers 25-13, maar de scheidsrechter besloot een stand van 26-14 te noteren. Al met al een nederlaag die te groot uitviel voor de Jupiterdames

Volgende week spelen de dames thuis om 15.05 uur tegen DTS ’48 uit Hoogkarspel.