Gea Smits en Niek Tiemersma Sterren van Franeker *foto’s*

Maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Franekeradeel, de Commerciële Club Noordwest Friesland en Grandcafé De Doelen werden de sterren van Franeker weer uitgedeeld. Dit alles gebeurde na de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Eduard van Zuijlen. De burgemeester stond stil bij de vele veranderingen in 2016, zoals in de gemeente Franekeradeel (dorpen en stad), het Waddenpoortproject, maar ook bij de vele ellende in het afgelopen jaar. Uiteindelijk werd er gezamenlijk geproost op een goed jaar! Het laatste jaar van de gemeente Franekeradeel.

Daarna was het woord aan de afscheidnemende voorzitter van de “Ster van Franeker” Robert Jansen om de “Sterren” bekend te maken, Uiteindelijk vroeg of de winnaar van vorig jaar Bertjan Bloemsma dat wilde doen.

Er waren drie genomineerden, te weten:

  • Arend ter Weeme
  • Gea Smits
  • Arjan Bosma

Allen werden genomineerd voor hun jarenlange vrijwillige inzet bij diverse activiteiten. allen kregen lovende woorden van de jury. Uiteindelijk ging de ‘Ster van Franeker’ naar: Gea Smits uit Franeker, Gea is als toegewijd vrijwilliger betrokken bij veel activiteiten in de gemeente Franeker.

De junior Ster ging naar Niek Tiemersma. Niek zette Franeker op de kaart met zijn ”super” motiverende “raptalk”, welke nog navolging kreeg bij de radio en de KNVB. Niek was dankbaar en blij en liet weten dat Franeker in zijn hart zit! Niek liet de KNVB Rapp nog eenmaal horen!

Wij waren erbij en maakte de volgende foto-impressie

 

error: Bericht Beveiligd!