Nieuwjaarsbijeenkomst Stedenband goed bezocht.

De Vereniging Stedenband Franeker – Sátoraljaújhely hield vrijdag 17 januari haar eerste nieuwjaarsbijeenkomst. Ruim 30 leden bezochten deze gezellige bijeenkomst. Tot laat in de avond werd er onder het genot van een drankje en lekkere hapjes terug- en vooruitgekeken, maar vooral gezellig met elkaar gekletst. In zijn nieuwjaars-toespraak keek voorzitter Freerk van der Hauw terug op een geslaagd 2013. In de Family-to-Family-week begin juli konden we de 40 gasten uit Hongarije een inhoudelijk prima, maar ook afwisselend programma aanbieden. Het centrale thema ‘duurzaamheid’ viel in zeer goede aarde.

Tevens heeft een werkgroepje zich bezig gehouden met de toekomst van de Stedenband. De voorstellen die zijn ‘uitgebroed’ zijn door het bestuur overgenomen en op deze nieuwjaarsbijeenkomst gepresenteerd. De aanwezigen konden zich hierin vinden. Kort samengevat zal geprobeerd worden het draagvlak van de Stedenband breder te krijgen, uitwisseling op cultureel-maatschappelijk gebied zal weer nieuw leven worden ingeblazen, binding tussen leden wordt vergroot door middel van thema-avonden met typisch Hongaarse ingrediënten. Deze themabijeenkomsten zullen openbaar worden, zodat een breder publiek met Hongarije kan kennis maken.

Geïnteresseerden kunnen in de tweede week van augustus mee naar Hongarije om daar weer te genieten van een gevarieerd programma en vooral de gastvrijheid van de Hongaarse vrienden. Een volledig verzorgde week voor nog geen € 300, een groot deel van de aanwezigen ziet er al weer naar uit. Ook niet leden kunnen mee.

error: Bericht Beveiligd!