Nieuws overzicht AMS: Diploma’s, stemmen en op reis *foto’s*

Eerste diploma’s uitgereikt op AMS

Waar leerlingen van het voortgezet onderwijs nog wachten op hun examenuitslag, zijn de eerste diploma’s op AMS al uitgereikt. Trots kon AMS Sander van der Zee, Dynand Dijkstra en Sven Hoogeboom feliciteren met hun MAG 1-lasdiploma. Een diploma gecertificeerd door de branche waarbij je hebt aangetoond de skills die je nodig hebt bij het lassen volledig beheerst. Echter niet alleen deze leerlingen waren blij met hun diploma, maar ook het lesgevend team van de PIE-afdeling is enorm trots op deze prestatie.

Klas 1 op kamp

De brugklaskampen voor de eerste klassen van AMS zijn halverwege. Op de fiets gingen de leerlingen naar Landgoed Eysinga State in Sint Nicolaasga. Veel oud-AMS’ers zullen dit landgoed nog kennen onder de naam ‘Camping Blaauw’. Onder redelijke weersomstandigheden fietsten de leerlingen vanaf school naar Sint Nicolaasga. Hier stond het tentenkamp klaar. Uiteraard stonden de dagen bol van de activiteiten, waar de leerlingen volop van genoten. Een kamp waar nog lang over nagepraat zal gaan worden. De komende anderhalve week gaan ook de andere eerste klassen op kamp.

 

Stemmen op AMS

Donderdag stonden de verkiezingen voor het Europees Parlement op het programma. Ook in de sportzaal van AMS kon gestemd worden. Voor de scholengemeenschap de uitgelezen kans om aandacht te besteden aan deze verkiezingen. Naast een uitleg binnen de lessen kon er ook een kijkje in het stemlokaal worden genomen. Een prima manier om de democratie binnen de dagelijkse lespraktijk te halen.