Nieuws overzicht AMS: Kennis, lokale problemen en PABO

Klas 2 maakt kennis met groene profielen.

De tweede klassen VMBO maken op AMS kennis met diverse profielen. Deze periode staat de profiel groen/landbouw centraal. De kick-off was bij Aeres MBO in Leeuwarden. Hier kregen de leerlingen diverse workshops aangeboden. Van het werken in een laboratorium tot het verzorgen van bijzondere reptielen en van het werken op de tuin tot het verwerken van ‘groene’ producten tot je eigen eetbare producten. De keuze is reuze en oriënteren is best lastig. Dit vormde een goede voorbereiding om een goede profielkeuze kunnen te maken.

Havo4 buigt zich over lokale problemen

De leerlingen van 4 HAVO van AMS hebben deelgenomen aan een workshop van Tienskip. Tienskip is een organisatie die jongeren enthousiast wil maken voor de politiek en de (lokale) democratie. Het doel van de ochtend was om jongeren na te laten denken over dingen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen en wat de politiek (en zijzelf) hieraan kunnen doen. De workshop vond plaats in de raadzaal van Waadhoeke; ‘het hart van de lokale democratie’. Behalve de vrijwilligers van Tienskip werden de jongeren bijgestaan door de raadsleden Bart van Wijk (SAM), Dieke van der Pol (FNP) en Paul de Cock (FNP). Tijdens de workshop hebben de leerlingen gebrainstormd, ideeën aangedragen en de uitkomsten hiervan aan elkaar gepresenteerd.

Vakhavo te gast op de PABO

De Vakhavo-leerlingen ‘Educatie’ waren afgelopen week te gast op de PABO op NHL-Stenden. Zij volgden op deze opleiding tot leraar basisonderwijs colleges taal en pedagogiek. De leerlingen kregen een prima indruk van deze HBO-opleiding. Ook brachten de leerlingen een bezoek aan de LSV-basisschool in Leeuwarden. Hier deden de leerlingen lesbezoeken in de groepen 3, 6 en 8. De indrukken die op NHL Stenden en de LSV-basisschool zijn opgedaan worden weer omgezet in een lesprogramma.

 

 

error: Bericht Beveiligd!