OBS de Kleyenburg wint schoolvoetbal toernooi

Dinsdag 10 mei werd er op het veld bij de Treije weer het schoolvoetbal toernooi van Franekeradeel gehouden.  Het team van de OBS de Kleyenburg won in de poule eerst van de Toermalijn met 2 – 0.  De volgende partij tegen de Tamsmaskoalle ging met 3 – 0 verloren,  na 4 minuten stond het al 2 – 0.

Daarna werd er gelijk gespeeld met 1 – 1 tegen de OBS de Opslach. Doordat de Kleyenburg met 9 – 0 won van de Kabas werd een plaats in de halve finale veilig gesteld. Daarin moesten ze het opnemen tegen   de Fugelflecht, de school waar de Kleyenburg mee gaat fuseren tot de OBS de Steven. Het werd een zeer spannende wedstrijd die eindigde in 0- 0 en door de Kleyenburg pas na 6 penalty’s werd gewonnen.

In de finale moest er weer aangetreden worden tegen het sterke team van de OBS de Tamsmaskoalle. De rollen waren nu omgedraaid.  Het grootste deel van de 1e helft speelde zich af op de helft van de Tamsmaskoalle.  Kleyenburg wist echter niet te scoren.

n de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde,  maar wist de Tamsmaskoalle bijna op 1 – 0 te komen. De bal werd echter van de lijn gehaald door Esben Poelstra.  Even later scoorde de Kleyenburg door Jeffrey Beeksma en die voorsprong bleef er.  OBS de Kleyenburg dus kampioen en mag het woensdag 18 mei op het FK in Bolsward proberen.
Mooi was ook te zien dat de nieuwe vriendjes van de Kleyenburg,  de jongens van de Fugelflecht, juichend naar de jongens van de Kleyenburg renden om ze te feliciteren.