Offday voor Jupiterdames

Doordat na een paar weken competitie een team zich terug getrokken heeft, spelen de dames van HV Jupiter’76 niet veel wedstrijden en heeft men veel vrije weekenden. Zondag 12 februari moest met (na 3 vrije zondagen) naar Beilen. Dit team had, met een wedstrijd meer gespeeld, 3 punten voorsprong op de Jupiterdames. De Jupiterdames waren gebrand op een goed resultaat, maar helaas was vooral de tweede helft slecht en liep men tegen een onnodige nederlaag op.

Beilen opende de score waarna Bianca Vrieler vanuit de linkerhoek de gelijkmaker scoorde. Beilen had een paar fysiek stevige dames en zij namen een 3-1 voorsprong. Jupiter liet het verschil niet groter worden, want Iris v/d Veen scoorde 2x achter elkaar vanaf het midden opbouw strak raak. Toch bleef Beilen steeds op een voorsprong van 2-3 doelpunten. Marion Offringa maakte de 4e Franeker treffer (6-4) en Rianne Wijbenga passeerde de keepster vanaf de rechter opbouw (7-5). Voor rust kregen beide teams nog een aantal goede kansen. Eerst was het Beilen die 2x scoorde, maar via Marion en Iris (mooie onderschepping) werd het 9-7. Vlak voor rust maakte Beilen er 10-7 van.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat de dames in verdedigend opzicht veel te lief waren. De tegenstandsters kregen te veel ruimte en vrijheid om hun acties te maken. Aanvallend moest er meer oogcontact zijn en aandacht voor de ruimte en regelmatig vrijstaande medespeelsters. De tweede helft begon goed, want Nynke de Jager kwam vrij op de linkerhoek en scoorde: 10-8. Maar wat er daarna gebeurde blijft een raadsel. Er ging, in met name aanvallend opzicht, echt van alles mis en dat gaf Beilen de mogelijkheid om via de break-out keer op keer alleen op keepster Yvonne van Wier af te gaan. Die was dan steeds kansloos en in een mum van tijd stond het 13-8 en was het gat dus al 5 punten. Marie-jetske Lettinga kon toen ook via de break-out scoren, maar Beilen had duidelijk het initiatief en bouwde de voorsprong uit naar 16-9. Na de 10e Jupiter treffer (door Iris) kon Beilen weer 3x op rij via de break scoren:19-10. Het was duidelijk dat de Jupiterdames een complete, collectieve offday hadden. Gelukkig herpakte men zich in de laatste 10 minuten enigszins en kon men via Nynke, Marije Bijlsma vanaf de cirkel en Marion het verschil in ieder geval gelijk houden: 21-13. Yvonne kon 2x en break-out van Beilen keren en Marion schoot een strafworp raak, waarmee de eindstand 24-14 werd. Al met al een teleurstellend resultaat voor de Jupiterdames. Helaas moet men tot 5 maart wachten tot de volgende wedstrijd op het programma staat, wederom een uitwedstrijd Hoogersmilde.