Officiële opening Waddenherberg The Friezinn + lancering eerste nachttuin Waddenkust

Aanstaande zaterdag 18 juni om 10:30 uur opent commissaris van de Koning dhr. A. Brok Waddenherberg The Friezinn en de daarachter liggende nachttuin Westhoek. Door alle coronamaatregelen is The Friezinn na de metamorfose in 2020 niet officieel geopend. De nachttuin Westhoek, die de naam Hemisfeer draagt, is afgelopen voorjaar aangelegd met dank aan verschillende partijen. Het is de eerste nachttuin die openbaar te bezichtigen is in Noord-Nederland en vormt de aftrap van meer donkerte plekken aan de Waddenkust in Noord-Holland, Fryslân en Groningen.

Van Indisch restaurant & toko naar lokaal eten en Waddenambassadeur

Per 31 juli 2020 is Gaya Indonesia (een bruine kroeg annex Indonesische toko) niet meer. In de maanden erna werd er hard gewerkt om Waddenherberg The Friezinn aan de Oudebildtdijk 1226 in Westhoek te openen. Een horecaconcept met veel streekgebonden groenten, zuivel, vis en vlees. Met een kaart als afspiegeling van wat het jaargetijde biedt. Maar de opening voor gasten werd uitgesteld door coronamaatregelen tot juni 2021. Na een drukke zomer ging de horeca eind 2021 opnieuw dicht. Een belangrijke consequentie was dat de nachttuin achter The Friezinn niet kon worden aangelegd.

Juni 2022 is dat nu klaar en er is er alle reden om de Waddenherberg officieel te openen, naast eten en drinken kan er ook worden geslapen!

Een string van nachttuinen aan het Wad

Hemisfeer, nachttuin Westhoek, is de eerste openbare nachttuin vanuit het programma Donkerte van de Wadden. Het programma van de gezamenlijke milieufederaties zet zich in voor een groter bewustzijn van het belang van het donker en nodigt mensen uit om de unieke donkerte van de Wadden te beleven. Samen met ondernemers en lokale partners ontwikkelen wij een snoer van donkertebelevingsplekken langs de gehele Waddenkust waar iedereen gratis welkom is om de duisternis zelf te ervaren. Zo zorgen we ervoor dat het donkere Wad ook in de toekomst geliefd en beschermd blijft.

Eerder organiseerde The Friezinn al activiteiten rond het thema donkerte zoals: mindfull wandelen met volle maan, nachtvlinders spotten en Friese namen geven en een diner in het donker. 

Programma
locatie: Parkeerterrein The Friezinn, Oudebildtdijk 1226, Westhoek

  • 10:00 uur inloop met koffie + verrassende muzikale omlijsting!
  • 10:30 uur Welkom door herbergier Douwe Gerlof Heeringa –  toespraak Sijas Akkerman, directeur Natuur en milieufederatie Noord-Holland, namens Donkerte van de Wadden
  • 10:40 uur Openingshandeling CdK Arno Brok met Sijas Akkerman
  • 10:45 uur Frysk Folksliet door muzikanten
  • 10:50 uur Drankjes en lokale lekkernijen!
  • 11:30 uur Einde officiële programma. 

Aanmelden

Is zeer gewenst! Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via: www.thefriezinn.nl/openinng

Vragen, contact

Herbergier Douwe Gerlof Heeringa
herbergier@thefriezinn.nl 06-41979114

error: Bericht Beveiligd!