Oldies Festival “goedgekeurd” voor een mooie geslaagde dag op zaterdag 18 mei

Tijdens de opbouw van het festivalterrein vrijdagmiddag is er een veiligheidsoverleg geweest omtrent het te houden Oldies Festival welke zaterdag (18 mei) in Franeker gehouden wordt.

Tijdens het veiligheidsoverleg op het festivalterrein aan de Voorstraat in Franeker, zijn de puntjes op de i gezet qua veiligheid, bij het overleg was er een coördinator van Politie Fryslân, Brandweer Fryslân, Handhaving en Organisatie aanwezig, ook de evenementen coördinator van de gemeente Waadhoeke Lourenske Steenstra was bij het overleg aanwezig.

Na een kort overleg tussen alle betrokken personen kon worden geconcludeerd dat het Oldies Festival Organisatie alles goed heeft voorbereid en is er unaniem akkoord gegeven voor de genomen veiligheidsmaatregelen.

Voor het verkeer zullen er zaterdag wel enige aanpassingen zijn in het gebruik van onder andere de Voorstraat die wordt afgesloten. De Academiestraat en de Waagstraat, welke beide 1 richtingsverkeer zijn, mogen tijdelijk in twee richtingen gebruikt worden. Daarbij wordt aan de bestuurders gevraagd goed op elkaar te letten en voorrang te verlenen.