Oosterbierum doet mee aan NL doet.

Oosterbierum – Dorpshuis It Mienskar, K.V De Keatsbal en de Sint Joris Tsjerke doen op 19 en 20 maart mee aan NL DOET, voorheen bekend als Make A Difference Day (MADD). Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Naar verwachting steken zo’n 75.000 mensen in het hele land die dagen de handen uit de mouwen bij diverse organisaties en initiatieven. Bij dorpshuis It Mienskar wordt in 2 dagen een terras aangelegd, sport en materiaalgebouw van de kaatsvereniging wordt grondig onder handen genomen en gereed gemaakt voor het seizoen en de Sint Joris Tsjerke moet na de voorjaarsschoonmaak weer blinken als nooit tevoren.

Oosterbierum ziet NL DOET als een goede gelegenheid om klussen die blijven liggen te klaren of om juist iets extra’s te doen waar betaalde medewerkers niet aan toe komen. ‘Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer mee doen. Of vaker een dagje vrijwilligerswerk doen’, aldus de initiatiefnemers. Mensen die met een paar vrienden, collega’s of hun in actie willen komen bij een van de klussen kunnen zich aanmelden bij een van de deelnemende organisaties. De adressen vindt u op www.oosterbierum.info

Het succes van NL DOET blijkt o.a. uit het toenemend aantal bekende Nederlanders, waaronder leden van het Koninklijk Huis en diverse landelijke en lokale politici, dat zich inzet tijdens deze dagen. Ook organisaties reageren steeds enthousiaster. Dit jaar meldden zich een recordaantal van meer dan 3.200 klussen en uitstapjes. Voor vele organisaties zijn vrijwilligers broodnodig en verzekeren zij hun voortbestaan. NL DOET is de grootste vrijwilligeractie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranje Fonds, in samenwerking met MOVISIE.

error: Bericht Beveiligd!