Opbrengst acties Rotaryclub Franeker voor `Simmerwille 2018`

Dit jaar wilden we als Rotaryclub Franeker tijdens de AD een heel positieve activiteit steunen. Het is een prachtig activiteit van `de Skûle Welzijn` in Franeker en is bij heel veel inwoners van Franekeradeel bekend als `Simmerwille`.  Een activiteit in de eerste week van de zomervakantie van de basisscholen met als doelgroep kinderen uit het basisonderwijs die groep 3 hebben doorlopen tot en met kinderen in groep 8, met ook de nadruk op jongeren met een afstand tot de maatschappij, voor kinderen met een beperking, voor ouders met minimaal financieel draagvlak.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen, ondersteund door professionals van `de Skûle` en een groot team van enthousiaste vrijwilligers (er kunnen er meer bij: Geef U Op!) De meest uiteenlopende activiteiten worden er voor de kinderen georganiseerd: bedrijfsbezoeken, timmeren en knutselen, sporten, survival, high tea, varen,  fietsen, zwemmen enzovoort.

Kortom een heerlijke vakantieweek!

Verschil met vorige jaren is, dat het `Simmerwille` was voor kinderen uit de gemeente Franekeradeel. In 2018 is er een volstrekt nieuwe situatie, dan zijn we gemeente De Waadhoeke en is het `Simmerwille` voor alle kinderen uit de gemeente De Waadhoeke. De afgelopen jaren deden er tussen de 135 en 150 kinderen mee met een groot team van begeleiders/vrijwilligers. Dat gaat door deze verandering en door  het succes,  omvangrijker worden en dus zijn er meer middelen nodig om het nog beter te maken. Rotaryclub wilde zich voor `Simmerwille` en dus voor de kinderen inzetten, we wilden door actie te voeren twee hagelnieuwe leger-tenten financieren, elk van 10 m. x  5 m.

Het geld voor aanschaf van de legertenten werd opgebracht  door diverse activiteiten te organiseren tijdens de Agrarische Dagen. Een klassieker met altijd succes is het `Draaiend Rad` met weer prachtige prijzen op de zaterdag.  Nieuw was, dat we mochten  aansluiten bij `Smakelijk Franeker` in het stadspark in Franeker. Daar  is `Sipelsop` (voor alle Waadhoekers: dat is uiensoep)  verkocht en jaaaah, het  thema van de AD zei  het al `dat geeft je lucht`!

Die lucht kwam er ook voor alle kinderen en vrijwilligers en organisatoren van `Simmerwille`. De acties brachten genoeg geld op voor de aanschaf van twee Amerikaanse legertenten en ook nog meubilair. Nu in 2018 nog mooi weer en alle randvoorwaarden voor een  superweek zijn ingevuld! We danken alle mensen die bijgedragen hebben aan het succes en deze opbrengst!

Afgelopen week werd een cheque met een bedrag van 3660,- euro uitgereikt aan organisatie, vrijwilligers en kinderen van `Simmerwille` door voorzitter van de Rotaryclub Mirjam Kuipers en Agnes Dubelaar voorzitter van Communityservice.  Eric Pranger en Rixt Schiphof waren erbij namens het Simmerwille project met twee stagiaires van de Skûle genaamd Mandy Dijk en Siard Bloemsma.

error: Bericht Beveiligd!