OPENING AGRARISCHE DAGEN 2017 GAAT SKY HIGH!

Het feest van de Agrarische dagen begint bij de opening.

In de afgelopen jaren heeft Franeker een mooie traditie opgebouwd als het gaat om de verbeelding van het thema in de openingsceremonie.  Maar hoe zal dat dit jaar gaan met zo veel lucht?  Laat je meevoeren door de openingsact die nog nooit zo veel een openluchtspektakel zal gaan vormen.

Niet eerder zullen openingsact en thema zo goed samengevallen zijn. Een opening geeft immers in de guurlijke zin van het woord lucht.  En lucht zal er volop zijn bij het openluchtspektakel dat de openingsceremonie dit jaar biedt.  Het openingscomité heeft namelijk de randen van de stad opgezocht om als decor te dienen.  En daarbij is uitgerekend de watertoren gekozen om als hoofddecor te fungeren.

Op deze markante plek van Franeker is de horizon breed en zijn de vergezichten ook naar de hemel(lucht) op zijn mooist. En hoewel je bij de watertoren natuurlijk als eerste aan water zult denken, is dat allang niet meer van toepassing op deze toren. De opvallende watertoren van Franeker staat al jaren lang ‘droog’ en wordt allang niet meer gebruikt als watertoren. Hij heeft zich allang gevuld met lucht en zal op de avond van de openingsceremonie dienen als hoofddecor waarop het thema van dit jaar in al zijn hoedanigheden geprojecteerd zal gaan worden.

Daarbij staat ook dit jaar weer muziek centraal. De muzikale invulling wordt gedaan door het Franeker Pop en Jazz Orchestra The Academy, onder leiding van Evert Bossema. Kom kijken naar het openings-spektakel en beleef de watertoren zoals je nog nooit eerder naar deze toren hebt staan kijken. Er hangt wat in de lucht deze avond.

  • Waar: Watertoren
  • Tijd: 21:00 uur
  • Volledige programma KLIK HIER

 

Tekst en bron www.agrarischedagenfraneker.nl

 

error: Bericht Beveiligd!