Pack & Zo vult kaarsenzakken SamenLoop voor Hoop

Maar liefst 2000 kaarsenzakken staan er komend weekend langs het parcours van de SamenLoop voor Hoop. Een poosje geleden zond de organisatie de vraag ‘wij zoeken zakkenvullers’ de ether in. Een fantastisch aanbod kwam er van de kant van Pack & Zo. “Wij gaan jullie zakken vullen” sprak directeur Henk Visser het verlossende woord. Pack & Zo is een in- en verpakbedrijf dat arbeidsmatige dagbesteding aanbiedt aan mensen met een zogeheten afstand tot de arbeidsmarkt. De opdrachten voor verpakken, ompakken, stickeren et cetera komen uit het gewone bedrijfsleven. Visser: “Op deze manier brengen bij bedrijfsleven en zorg bij elkaar.” Samengevat maakt Pack & Zo werk van dagbesteding.

“De medewerkers vinden het fantastisch”, vertelt Visser. “We zijn al begonnen en het is wel duidelijk dat het op een aantal van hen best wel impact heeft.” Vooral ook de teksten waarmee de zakken gesierd zijn, maken indruk. Visser heeft al geopperd “Jullie maken ook zo’n mooie zak en dan doen we die er bij.” Op de foto’s zie je hoe het zakkenvulproces in zijn werk gaat.

Pack & Zo is onderdeel van Pack ’t Hout met vestigingen in Drachten en Franeker. Henk Visser denkt liever niet in beperkingen van zijn mensen. Uitgaan van de mogelijkheden spreekt hem meer aan. Zo is hij voor zijn bedrijf ook constant op zoek naar noviteiten. De onlangs door Pack & Zo geïntroduceerde fietstas is daarvan een voorbeeld. Een uitvinding die wel eens een schot in de roos zou kunnen zijn. In het programma Bynt van Omrop Fryslân kwamen de houten fietstassen al voorbij.

Als dit product aanslaat betekent dat ook weer veel werk voor de medewerkers van Pack & Zo. Maar nu zijn het de kaarsenzakken die de boventoon voeren in het Franeker bedrijf. Met het vullen ervan toont Pack & Zo zich op een prachtige manier betrokken bij het goede doel waar de SamenLoop voor Hoop staat. De medewerkers lopen dan wel niet mee met een team, ze lopen wel met de SamenLoop voor Hoop armbandjes ‘Ik loop mee en sta stil bij kanker.’ Schitterend, dit initiatief.

Wil je de houten fietstassen van Pack & Zo goed bekijken, je vindt ze op www.houtenfietstassen.nl.

error: Bericht Beveiligd!