Pandjeshuis Franeker speelt in op crisis

FRANEKER – Met de crisis in het achterhoofd opent Pandjeshuis Franeker in de Dijkstraat 54a zijn deuren . Iedereen die snel geld nodig heeft, kan bij Pandjeshuis Franeker zijn waardevolle spullen verkopen. De winkel verkoopt de aangeboden waar vervolgens tegen een schappelijke prijs door.

Anderhalve week voordat de winkel officieel wordt geopend, staat de zaak al aardig vol. Sieraden, spelcomputers, games, maar ook koffiezetapparaten, fitnessapparatuur en fietsen zijn in de zaak te vinden. ,,We kopen bijna alles wat de mensen ons aanbieden”, zegt initiatiefnemer Jeroen Rauwerda (27).

,,Als mensen snel geld nodig hebben dan kunnen ze bij ons terecht. Wij gaan ze een mogelijkheid bieden om snel aan contant geld te komen, daar waar banken tegenwoordig vaak niet willen of kunnen. Over de prijs gaan we met de aanbieder onderhandelen en over alles valt te praten. We kunnen bijvoorbeeld ook producten ruilen.” Rauwerda vervolgt:

,,De spullen moeten wel op een eerlijke manier verkregen zijn. Als iemand een hagelnieuwe fiets aanbiedt, dan moet daar wel een aankoopbon bij zitten. Bij enige twijfel zullen we het niet doen.”

Rauwerda ziet een gat in markt met zijn nieuwe zaak. Volgens de ondernemer is dit de perfecte tijd om met zijn winkel te beginnen. ,,De meeste mensen kennen het wel : “Even krap bij kas” Pandjeshuis Franeker bied de mogelijkheid om uw goederen 28 dagen te verpanden tegen 20% Opslagkosten . De niet opgehaalde producten die we verkopen zullen nergens anders zo goedkoop zijn als bij ons.