Panorama insideout nog te zien tot 31 augustus GGZ Franeker

Stap in de cirkel en laat je omringen door het Friese landschap zoals je dat nog niet eerder zag. Ruim honderd deelnemers – allen met ervaring in de psychiatrie – vingen hun beleving van de Friese meren, de bossen, de weilanden, het wad en de stad in beelden. Samen schilderden ze een Landschap van Stemmingen. Beeldend kunstenaar Baukje Spaltro had de artistieke leiding en maakte het uiteindelijke totaalontwerp. Het eindresultaat is nu te zien in een grote tent op het terrein van GGZ Friesland in Franeker. Laat je verrassen door de blik van een ander. Misschien laat het je wel anders kijken naar anders zijn.

Het ontstaan van het panorama – er werd op negen locaties geschilderd in groepen van zo’n tien deelnemers – wordt in de expositie met schetsen en korte teksten toegelicht. Een soundscape ondersteunt de sfeer van de schildering.

Het eindresultaat is een groot panorama dat in de maanden juni en juli te zien is op het terrein van GGZ Friesland in Franeker. Met groot bedoelen we ook echt groot: het panorama heeft een omtrek van 40 meter en een hoogte van ruim 2 meter.

Expositie

error: Bericht Beveiligd!