Patrick de Lange slaagt met lof voor D-Examen

Zaterdag 24 januari vonden er diverse (slagwerk)examens plaats in het clubgebouw van de Sternse Slotlanders. Allereerst waren er 7 kandidaten van Advendo Sneek die hun examen kwamen afleggen. Lucas Jager, Tygo Hamersma, Bastiaan Hofstede, Jochum van Klaveren, Lars Morales, Hielke Feenstra en Jasper Koning legden allen hun examen af een goed resultaat. Gefeliciteerd heren!

Vervolgens was het de beurt aan de 5 leden van de Sternse Slotlanders. Achtereenvolgens gingen Daan Nammensma, Rachel Lindeboom, Lotte Grovenstein en Edwin van Dijk de examenzaal binnen. En ook zij waren allemaal geslaagd!

Toen was het de beurt aan nummer 5, Patrick de Lange. Hij sloot zijn examen D af door met een aantal vrienden een miniconcert te geven. Gelukkig hadden vele muziekliefhebbers de weg naar het clubgebouw gevonden want de zaal zat helemaal vol. Om 20 uur openden Patrick & friends met het nummer Thunder van Passenger.

Hierna volgde een korte uitleg van het programma. Patrick zou solo Rythm Song van Paul Smadbaeck, Furioso and Waltz van Earl Hatch en Ballad for Emily van Ruud Wiener ten gehore brengen. Het publiek was van deze nummers zeer onder de indruk en het was dan ook muisstil in de zaal. Tussen deze nummers in werden door de friends Some Nights van Fun, Home van Dotan en Let it go van de Piano Guys gespeeld.

Hierna volgde het speciaal voor Patrick geschreven nummer Divertimento van instructeur Johannes Leeverink. Dit speelden Patrick & friends gezamenlijk en dit was meteen de afsluiting van het examendeel.

Toen de examencommissie zich terugtrok werden door Patrick & friends nog de nummers Umbrella van The Baseballs en Candy van Robbie Williams gespeeld. En toen was het moment daar, de uitslag. De jury benadrukte dat Patrick nummers van zeer hoog niveau ten gehore gebracht had en dit ook nog eens uitstekend had uitgevoerd. De jury gaf aan dat Patrick al jong de technische kwaliteiten bezat maar dat hij nu ook de rust in zijn muziek had gevonden en dat het daardoor mooi was om naar te luisteren. Patrick slaagde dan ook voor zijn D-examen met lof! Patrick kreeg hiervoor vanzelfsprekend een staande ovatie van het gehele publiek.

Voorzitter Alexander Nammensma maakte van de gelegenheid gebruik om Patrick namens de hele vereniging te feliciteren en een kleinigheidje te overhandigen (een zakje “witlof”). Daarnaast kon hij de aanwezigen nog meer goed nieuws brengen. Het bestuur had definitief besloten om de aanschaf van het nieuwe uniform in werking te zetten. Zowel de Jeugdband als de Showband zullen omstreeks april/mei in de nieuwe uniformen kunnen optreden.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door crowdfunding. Mochten hiervoor nog meer geïnteresseerden zijn dan kunnen zij contact opnemen met Alexander want er is nog een klein gaatje in de financiering dat gevuld moet worden. Na al deze goede berichten sloten Patrick & friends de avond af met het nummer Over the hills and far away.

PicsArt_1422175183496 PicsArt_1422175425688

error: Bericht Beveiligd!