Phiro Kappers Franeker ondergaat zelf een metamorfose *foto’s*

Phiro Kappers is als geen ander bekend met metamorfoses. Dagelijks worden tientallen mannen en vrouwen door de bekende kapperszaak in Franeker geknipt en gestyled. Afgelopen week onderging de zaak van Philippus Rodenburg en Ellen Souverein zelf een complete metamorfose.

Na een grondige verbouwing van een week is Phiro Kappers van twee panden naar één pand op het Noord gegaan. Loze ruimtes, donkere hoeken en lastige afstapjes behoren tot het verleden. Dat de transformatie bijzonder goed geslaagd is, ervaar je meteen bij binnenkomst.

Het vernieuwde Phiro Kappers ademt ruimte. De sfeer die de kapperszaak oproept, is warm en uitnodigend. De wachtruimte is smaakvol ingericht. In de massief houten opbergvakken op de groene achterwand zie je verschillende productlijnen, magazines en foto’s. Schuin tegenover de wachtruimte is de ontvangstbalie. De muur volgend, kom je in het domein van de heren.

Twee robuuste stoelen, een klassieke kaptafel met origineel marmeren blad en geïntegreerde wandspiegel, de verstuivers en scheerkwasten doen vermoeden dat je terug in de tijd bent gegaan. Iets wat versterkt wordt door de foto van de eerste Rodenburg kapperszaak die Wytze – de overgrootvader van Philippus – in 1884 op de Schilcampen in Franeker opende. ‘Een bewuste keus’, zegt Philippus. ‘Dat nostalgische gevoel van vroeger. De tijd van onverdeelde aandacht, beleving en onvoorwaardelijke zorg; dat is wat we willen oproepen’.

Anders dan voorheen delen mannen en vrouwen dezelfde ruimte. ‘De interactie tussen beide is zo grappig’, vertelt Ellen. ‘De mannen vragen de ‘overkant’ om knip-advies terwijl de vrouwen onomwonden van de mannen willen weten wat zij van hun nieuwe coupe vinden’.

Naast knippen, wassen en stylen, kunnen klanten ook bij Phiro Kappers terecht als zij kampen met overmatig haaruitval of dunner wordend haar, veroorzaakt door veelvoorkomende hoofdhuidproblemen. Philippus zet als gecertificeerd behandelaar doeltreffende behandelmethoden in waarbij hij gebruik maakt van de dermatologische producten van Mediceuticals.

Eigen Foto’s

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!