Pinkstermaandag is Franeker weer “de Ster van de 11steden”

Op pinkstermaandag passeert zoals ieder jaar en in de vroege ochtend een bonte stoet van bijna 15.000 fietsers onze prachtige 11stedenstad.

Vanaf ongeveer 6:10 uur in de ochtend komen de eerste fietsers vanuit Harlingen (de eerste stad op de stempelkaart) al richting Franeker voor hun tweede stempel, deze stempel wordt traditie uitgedeeld op het Raadhuisplein waar de als professoren verklede stempelaars de 15.000 fietsers zullen voorzien van de felbegeerde Franeker stempel.

Op het Raadhuisplein is tevens een EHBO post ingericht. Verder zal de passerende fietser en toeschouwer een warm welkom krijgen met een vrolijk stukje muziek verzorgd door de  welbekende DJ Quickfinger. Voor een noodzakelijk sanitaire stop wordt Kleyenburg ingericht (ongeveer 400 meter na de stempelpost)

Verder zullen de ruim 20 vrijwilligers, stempelaars, catering en speciaal opgeleide verkeersregelaars de stoet weer veilig door Franeker leiden op weg naar de hel van het Noorden…

U wordt van harte uitgenodigd

FranekerActueel zal weer uitgebreid verslag doen van zowel de Fiets11steden- maar ook van de later verreden Motor11stedentocht