Poëtische Malta aardappelen weer terug in Waadhoeke *foto’s*

Afgelopen  donderdag werden de eerste nieuwe Malta aardappelen van dit jaar op feestelijke wijze het gemeentehuis van Waadhoeke binnen gereden en overhandigd. De aardappelen werden door de ambassadeur van Malta, Joseph Cole, aangeboden aan burgemeester Hayo Apotheker en gedeputeerde Sietske Poepjes. Een Maltees gedicht genaamd ‘Hot Potato’ geschreven door Gorg Peresso, was in vier talen (Maltees, Engels, Nederlands, Bildts) bevestigd aan de zakken aardappelen.

Dit moment was voor de laatste keer de aftrap voor het project ‘Poetic Potatoes’. Dit project is onderdeel van Potatoes go Wild en hoort bij het hoofdprogramma van Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De activiteiten van Potatoes go Wild duurt tot 6 januari 2019. Het programma wordt georganiseerd door Stichting De Bildtse Aardappelweken.

In het kader van LF2018 is de Stichting in samenwerking met het Friestalige algemeen cultuuropinieblad  ‘De Moanne’ het project ‘Poetic Potatoes’ gestart. Friese gedichten worden sinds 2014 aan, met pootaardappelen, gevulde zakken richting Malta verscheept. De daar uitgegroeide Malta’s, met een ‘geoogst’ Maltees gedicht eraan bevestigd, worden in samenwerking met Agrico Coöperatie en Aardappelgroothandel Greydanus in de handel gebracht.

Meer informatie over het hele project kunt u vinden op www.bildtseaardappelweken.nl

foto’s Joachim de Ruijter

error: Bericht Beveiligd!