Politie ontdekt grote hennepkwekerij in Franeker, 3 man aangehouden

Op donderdag 11 januari heeft de politie een grote hennepkwekerij in Franeker ontdekt, het betrof een ondergrondse kwekerij welke onder een loods van een boerderij bevond!

De kwekerij had naar schatting van de politie een kleine 470 planten en werd blootgelegd na een uitgebreid onderzoek dat gericht was op de bestrijding van illegale drugshandel. Tevens werden tijdens de inval drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de exploitatie van deze hennepkwekerij.

Naast de kwekerij werden ook drie vrachtwagens vol met luxe goederen in beslag genomen. Een hennepkwekerij brengt veel gevaar met zich mee. Vaak wordt er bij het aansluiten van elektra en dergelijke geen rekening houden met de veiligheid. Zo is er grote kans op kortsluiting en/of oververhitting en kan er brand ontstaan.

Vermoed je dat er een hennepkwekerij actief is bij jou in de buurt? Laat het de politie weten via 0900-8844. Meld je het liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000. bron: politie

error: Bericht Beveiligd!