Poppodium Koningsdag 2016 in Franeker.

In samenwerking met Oranje comité de Mandarijn programmeert Mollema Music World ook dit jaar weer een poppodium op de hoek Voorstraat / Raadhuisplein. Vier veelbelovende jonge bands zijn geselecteerd om zich te presenteren aan het publiek tijdens de altijd gezellige Koningsdag in Franeker.
In verband met de sombere weersvoorspellingen is er een tent voor het publiek geregeld. Laat u niet tegenhouden door eventuele regenbuien en kom gezellig kijken.

Opener “Falcon and the Snowmen” speelde vorig jaar op Koningsdag onder de naam Across the Line, maar het leeuwendeel van de formatie besloot het verder voor gezien te houden. Geluidsman Ed heeft zich daarna aangesloten bij het overgebleven duo Arjen en Arjen. Met Franeker als thuisbasis debuteert deze onvervalste garagerock band zich als Falcon and the Snowmen. Verwacht scheurend gitaarwerk, drums en subsonisch baswerk.

Tweede act “Thomas Schiphof” is in Franeker al lang geen onbekende meer en speelt in ontzettend veel bands en projecten. Begin dit jaar heeft hij de Rockopera  “A New Beginning” geschreven, die zich het beste laat omschrijven als een aantal globale wereldproblemen die muzikaal worden vertaalt naar een viertal rocknummers. Zinloze oorlogen, extreme hebzucht, religie en wanhopige zoektochten naar leefbare planeten zijn onderwerpen die mensen al eeuwen bezighouden. De symfonische rocknummers balanceren qua invloeden tussen Queen, KISS, Bach, Valentine en Stryper.

De derde band “Dirty Velcro” doet mee aan de kleine prijs van Friesland. Tijdens een spannende voorronde in Theater de Koornbeurs hebben ze net niet gewonnen maar tijdens Koningsdag zal deze 5 koppige formatie laten zien hoe goed hun zelf geschreven pop/rock nummers zijn.

Afsluiter “Blue Senses” is een 4-koppige punk/rock band uit het hoge noorden van Friesland. Ze hebben inmiddels al wat tijd doorgebracht op podia tijdens evenementen als Sunday sessions, Frysk Bloed festival en Friesland Pop live. De muziek varieert van snelle punk tot rustige rock ballads, en ook reggae en ska is voor de band geen onbekend terrein. De bandleden zijn geïnspireerd door bands als: Pixies, Pearl Jam, Bad Brains, Smashing Pumpkins en Sublime.

error: Bericht Beveiligd!