Prijsschieten met flessenkanon tijdens AD

P1010014Franeker – Al eerder werd op onze website bericht gedaan van de actie van Sportclub Franeker met de serviceclubs Rotary en Lions om tijdens de Agrarische Dagen elke dag op het terrein naast de Frieslandbank aan de Voorstraat-Breedeplaats te Franekerplastic statiegeldflessen in te zamelen. Bedoeling is om een wereldrecord plastic flessen inzamelen te vestigen.
Behalve het inzamelen op dat terrein gebeurde dit nu al in diverse wijken van Franeker en zullen nog meer inzamelingsacties van SC Franeker in de wijken van Franeker zijn. Op de foto is de SC Franeker jeugd te zien tijdens een inzamelingsactie.
Uitvinder Michiel van Bussel uit Franeker heeft nu een soort van kanon gemaakt waarmee plastic statiegeld-flessen kunnen worden afgeschoten. Op het terrein van de Frieslandbank mag je per keer drie zelf meegebrachte plastic flessen met dat kanon schieten op drie gaten in een groot doel met dezelfde maten als een voetbal-goal. Je moet proberen in de gaten te schieten in de goal. Lukt je dat, dan kan je mee loten voor leuke prijzen zoals een VIP-arrangement naar Sc Heerenveen of naar SC Cambuur, maar ook zijn er als prijs enkele shirts van die clubs met de handtekeningen van de spelers, maar ook zijn er professionele voetballen te winnen. Dus iedereen die dat wil kan zijn eigen lege statiegeldflessen meenemen en mag schieten op de goal. Heb je zelf geen flessen, dan mag je er ook drie kopen voor 1 euro. Dat kan alle dagen van de Agrarische Dagen, dus van 16- t/m 19 september 2009. Alle opbrengsten zijn weer voor de renovatie van de kleedboxen van de voetbalclub. Je mag zo vaak richten en schieten met het kanon als je wilt, wel steeds met drie andere flessen.  Dus, we dagen jullie-, we dagen U allemaal uit!

 

error: Bericht Beveiligd!