Programma Dodenherdenking Franeker

Op maandag 4 mei is de jaarlijkse dodenherdenking. Anders dan in voorgaande jaren is dat de herdenking plaatsvindt in de Katholieke Kerk aan de Godsacker en een afwijkende aanvangstijd heeft namelijk 18.45 uur.

Het volledige programma is als volgt:

16.00 uur begint het programma met de bloemlegging bij de 10 oorlogsgraven op de algemene begraafplaats met het 4 mei Comité. Belangstellenden kunnen hierbij aanwezig zijn.

Om 18.45 uur begint het programma in de Katholieke Kerk aan de Godsacker 11 te Franeker.

De voorzitter van het 4 mei Comité, burgemeester Fred Veenstra verzorgt het welkomstwoord. Columnist Ate de Jong en Muziekvereniging Advendo nemen u mee op een literaire en muzikale reis. Leerlingen van de CSG Anna Maria van Schurman lezen gedichten voor uit het boek “meisjes uit de oorlog”.

Om ca 19.45 uur is het programma in de Katholieke Kerk afgelopen, waarna u zich kunt opstellen voor de Stille Tocht naar het bezinningsmonument op het Martiniplantsoen. De bloemlegging wordt gedaan door:

• de voorzitter van het 4 mei Comité, burgemeester Fred Veenstra samen met mevrouw Greetje van der Weij, groepschef van de politie Franeker;
• leerlingen van de CSG Anna Maria van Schurman;
• de manschappen van de Nationale Reserve;

Na de bloemlegging wordt de stoet ontbonden op de Godsacker waarna er gelegenheid is om gezamenlijk een kop koffie te drinken in de Katholieke Kerk

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!