Programma dodenherdenking Franeker

FranekerFraneker – Zo als elk jaar is er op maandag 4 mei de jaarlijkse Dodenherdenking. De herdenking zal plaatsvinden bij het bezinningsmonument op het Martiniplantsoen te Franeker.

Het volledige programma is als volgt:

In de middag is om 16.00 uur een bloemlegging bij de 10 oorlogsgraven op de algemene begraafplaats. Hierbij is het 4 mei Comité aanwezig en eventuele belangstellenden.

Om 19.00 uur begint het programma in de Koornbeurs.
De voorzitter van het 4 mei Comité, burgemeester M.J. Haveman verzorgt het welkomstwoord. Er wordt een toespraak gehouden door Kolonel-vlieger A. den Drijver, Commandant van de Vliegbasis Leeuwarden. Vervolgens zal er een gedicht worden voorgedragen door Alie-Jetske Teertstra. Zij is leerling van De Toermalijn en heeft de tweede prijs gewonnen op het Frysk Kampioenskip Foardragen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Bauke van der Woude, Campbell Forbes en John Eskes.

Om ca 19.48 uur is het programma in de Koornbeurs ten einde waarna u zich kunt opstellen achter Muziekvereniging Advendo voor de Stille Tocht naar het bezinningsmonument op het Martiniplantsoen. De bloemlegging zal worden gedaan door de voorzitter van het 4 mei Comité, mevrouw Haveman met de groepschef van de Politie, de heer Poppema gevolgd door Kolonel-vlieger Den Drijver, de manschappen van de Nationale Reserve, Scouting Andromedagroep Franeker en leerlingen van RSG Simon Vestdijk en CSG Anna Maria van Schurman. De stoet zal na de bijeenkomst worden ontbonden op het Raadhuisplein.

Vlaggenprotocol Dodenherdenking 4 mei en Bevrijdingsdag 5 mei 2009

In de vooravond van 4 mei wordt in Nederland uitgebreid halfstok gevlagd, als bewijs van eerbied en respect voor de doden. De Nationale Herdenking beperkt zich tot de vooravond van 4 mei. Om die reden is het halfstok vlaggen officieel ook beperkt tot de tijdsperiode van 18.00 uur tot zonsondergang.

Het halfstok vlaggen gebeurt met de Nederlandse driekleur, zonder wimpel. De vlag is het symbool van de eenheid en onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden.
De vlag wordt in de avond van 4 mei niet in top gehesen. De vlag blijft tot zonsondergang halfstok.

Openbare gelegenheden worden opgeroepen tot het niet (laten) organiseren van vermakelijkheden in die openbare gelegenheden. Daarbij wordt verzocht muziek en activiteiten te staken tussen 19.45 en 20.15 uur. Bij de invulling van avondactiviteiten wordt verzocht zoveel mogelijk rekening te houden met het bijzondere karakter van de avond.

Op 5 mei kan gevlagd worden met de nationale driekleur (zonder wimpel).

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!