Puntenverlies dames midweek tegen koploper. *foto’s*

Op dinsdagavond 17 november speelden de dames midweek van Jupiter ’76 thuis tegen de koploper Unitas uit Rolde. De dames midweek van Jupiter en Unitas waren tot nog toe beide ongeslagen en troffen elkaar voor het eerst dit seizoen. Op papier waren de teams aan elkaar gewaagd en beloofde het een spannende wedstrijd te worden, waar gestreden zou worden om de koppositie.

Na een duidelijke tactiekbespreking in de kleedkamer,  ging de wedstrijd van start. De dames midweek keken al vrij snel tegen een 1-0 achterstand aan. Maar Jupiter maakte vervolgens de aansluitende treffer, waarbij Nina Visser vanuit de middenopbouw het doel wist te treffen.
Het tempo in het spel zat er bij de dames uit Rolde goed in, waardoor zij uit liepen tot een voorsprong van 1-4. Het werd tijd dat de Jupiterdames wat terug deden om in de strijd te blijven. Dit lukte door treffers van Afke Geurtin vanaf de middenopbouw positie, Manuela Rodenhuis vanaf de opbouw en door een goal van Alie Langerak vanaf de opbouw. Waardoor de stand 4-4 werd.

Dit was echter niet van lange duur. Al gauw wist Unitas een goal te maken, waarna zij in de volgende aanvallen twee penalty’s wisten te benutten. Jupiter  verdedigde goed, maar kwam een aantal keer wat snelheid te kort om de tegenstander bij te houden. Gelukkig wist Nadja Postma voor rust namens Jupiter nog een doelpunt te maken. Dit bracht de ruststand op 5-7.

In de rust sprak coach Arjan de Jong een aantal bemoedigende woorden en werd er gecoacht op de verdediging en het inbrengen van rust in de aanval. Wat betreft het verdedigen werden de adviezen goed opgepakt, echter mocht het niet voldoende baten. De dames uit Rolde zaten goed in hun spel en benutten hun kansen. Ook in de tweede helft kreeg Unitas een penalty.  Jupiter verdedigde offensief, waardoor er ruimte ontstond achter de verdedigers. Hier maakten de dames uit Rolde goed gebruik van door hun cirkelspeler aan te spelen, die vervolgens kon scoren.  De achterstand van de dames midweek liep op tot 5-13. Aanvallend miste Jupiter in de tweede helft de rust om de bal goed op te brengen en om door individuele acties ruimtes te creëren.  Manuela scoorde nog eenmaal en bracht hiermee de eindstand op 6-13. Helaas hebben we niet kunnen winnen, echter hebben we wel veel op kunnen steken van deze wedstrijd waar we nog op kunnen verbeteren, zodat we van de return in Rolde winnend terug komen.

Volgende week woensdag volgt eerst de wedstrijd uit tegen HVR dames 2 in Roden.