Raadsleden kaatsten tegen studentenvereniging Albertus Magnus *foto’s*

Gisteren nam een aantal raadsleden van de gemeente Waadhoeke het op tegen leden van de studentenvereniging Albertus Magnus uit Groningen, traditie getrouw gebeurde dit elk jaar en nu na de Corona jaren was het weer mogelijk. De kaatspartij van de studenten van het dispuut Ianus van Albertus Magnus uit Groningen tegen de raadsleden van Waadhoeke! De traditie loopt terug tot 1949 vertelde wethouder Marga van de Meer die de studenten hartelijk ontving names het college van B&W.

Dit keer was de wedstrijd super spannend. Het ging zo gelijk op dat er bijna “alles aan de hang” was. Uiteindelijk wonnen de raadsleden nipt met slechts 2 punten verschil!

Het kaatsen is voor aspirant leden van Ianus één van de “beproevingen” die feuten moeten doorstaan. De partij werd gekaatst op het Raadhuisplein onder bezielende leiding van Pieter Brandsma. Na de prijsuitreiking en het zingen van Fries volkslied door de studenten kwam de eveneens traditionele groepsfoto, gemaakt door fotograaf Joachim de Ruijter, zoals alle andere foto’s

error: Bericht Beveiligd!