Raar weekend FTC heren 1 en 2

Heren 1 reisde voor hun 2e competitiedag af naar Assen waar ATV de Hertenkamp de tegenstander was. De dag begon zoals iedereen gewend is. Echter na 3 wedstrijden begon één van de tegenstanders zich zeer onsportief en zelfs agressief te gedragen wat de heren uit Franeker heeft doen besluiten om de wedstrijden te staken en het park te verlaten.

Heren 2 speelde thuis tegen titel kandidaat TC Tivoli uit Meppel. Hun 2e man bleef thuis met een rugblessure, dit betekende voor FTC dat er zeker kansen lagen om een mooi resultaat neer te zetten.De 1e enkel werd gespeeld door Jetse Jongsma foutloze 1e set liet zien en met hard werken zijn tegenstander tot fouten dwong. De 2e set lag de frustratie zo hoog waardoor Jetse er overheen walste met 6-4 6-0.

Yke Hoekstra had in de eerste set weinig moeite om deze binnen te slepen. De 2e set kreeg zijn tegenstander meer grip op de harde slagen van Yke en met een dubieus punt in de tie-break ging deze set verloren. Dit deed niks met het moraal van Yke, hij pakte de 3e set in een mum van tijd. Eindstand was 6-1 6-7 6-0.

Bas van der Zee en Dirk Jan Hilwerda hebben beide in hun enkel-partij weinig moeite gehad om deze binnen te slepen. Bas won met 6-2 6-1 en Dirk Jan met 6-2 6-2.

Dit betekende een 4-0 voorsprong na de enkels waar een 2-2 tussenstand een doelstelling was. Na de winst van alle 4 de enkels waren de heren van FTC vastberaden om ook de dubbels binnen te slepen.

Dirk Jan en Jetse kregen een zware partij voor de kiezen. Op 3-5 kwamen ze 0-40 achter op de service van Jetse, 3 setpoints voor Tivoli. Met sterke volley’s werd de game toch binnen gesleept. Tivoli kreeg de game erna nogmaals 2 setpoints, ook deze wisten ze niet te verzilveren. De set ging met 7-5 naar FTC. 2e set ging gelijk op en werd in een tie-break kansloos verloren. Met een late break in de 3e set wisten Jetse en Dirk Jan de partij te winnen met 7-5 6-7 6-4.

De 2e dubbel van Yke en Bas was in de 1e set nog even spannend maar ook deze wedstrijd eindigde in een overwinning voor FTC met 7-5 6-3.

Met een eindstand van 6-0 staat FTC heren 2 na 2 weekenden bovenaan in de 1e klas met 12 voor en 0 tegen!!!

Heren 1 speelt komende zaterdag thuis tegen GLTB uit Groningen en heren 2 moet naar Heerenveen tegen ten Woude. De thuis wedstrijden starten om 13.30 bij FTC, Jan Rodenhuisplein 5.