Regina Bruinsma, Huidtherapie Franeker verteld meer over acne behandeling

Heb je last van pukkeltjes, zwarte puntjes (mee-eters) of pijnlijke ontstekingen op je gezicht, borst of rug/schouders? Dan heb je misschien last van acne. En dan kan een acne behandeling een oplossing zijn voor je probleem.

 

Hoe gaat zo’n acne behandeling in zijn werk?

Je vraagt je misschien af, wat is de beste behandeling voor mijn acne? Tijdens een intake wordt de ernst van de acne beoordeeld. Er wordt besproken wat je al hebt geprobeerd, welke middelen/medicijnen je gebruikt en de verzorging adviezen voor thuis. Op basis van jou specifieke situatie wordt er een plan opgesteld. De verwachtingen en de haalbaarheid worden besproken.

Huidtherapie franeker

Manueel verwijderen van de onzuiverheden

Het manueel verwijderen van de onzuiverheden betekent letterlijk, met de hand weghalen. Met een chirurgisch mesje wordt er een klein gaatje in de mee-eter of puist geprikt. Hierdoor kan het talg er gemakkelijker worden uitgeduwd zonder de omliggende huid te beschadigen. Het uitduwen gebeurt met een speciale techniek. Door het weghalen van mee-eters en pukkeltjes wordt zo veel mogelijk voorkomen dat er nieuwe pukkels en cystes ontstaan. Ook vermindert dit de bacteriegroei op de huid. Probeer het uitduwen/uitknijpen niet zelf! Vaak zorgt dit voor een verergering.

Het doel is dat jij je aandoening zelf zo goed mogelijk onder controle krijgt en ook houdt. Om deze reden gebruik je vaak ook producten voor thuis. Soms heb je ter ondersteuning ook je medicamenteuze zalven via de huisarts.Gebruik je Roaccutane? Ook dan kun je worden behandeld. Het is wel belangrijk dat je het gebruik van de Roaccutane vertelt. Je huid wordt hier namelijk kwetsbaar van. Ook het gebruik van andere medicatie dien je door te geven.

Een acne behandeling kan worden uitgebreid doormiddel van chemische peelings, microdermabrasie of microneedling. De microneedling wordt in een later stadium ingezet, wanneer de huid minder ontstoken is. Ook is de microneedling erg geschikt voor volwassenen die nog altijd te maken hebben met zo nu en dan ontstekingen. En vlekjes krijgen van de puistjes.

Heb je een vraag over de behandeling of over jou specifieke situatie? Stel je vraag dan rechtstreeks via whatsapp. Of maak meteen een afspraak voor een intake.

 

Wat zijn de kosten van de behandeling?

De kosten hangen af van hoe uitgebreid de acne is. En dus hoe lang een behandeling duurt. Om je een indicatie te geven: Microneedling kost €125,- per behandeling. Microdermabrasie kost €91 voor 45 min en €113,- voor 60 min. Een chemische peeling kost €59,- (30 min) en het verwijderen van puistjes/mee-eters kost €44,- per half uur.

 

Let op: Kijk ook eens naar je zorgverzekering

Mogelijk kom je in aanmerking voor vergoeding. Je vergoeding van 2023 kun je niet meenemen naar 2024. De behandeling wordt uitgevoerd door huidtherapeut Regina Bruinsma. Op de woensdag kunt u terecht in Dronrijp, op de locatie Terp 57.

Zorg voor je huid, ga naar de huidtherapeut!

 

Huidtherapie Franeker

Heerengracht 40, Franeker

Telefoonnummer 06-23196135

Klik voor, Facebook, Instagram of de website.

error: Bericht Beveiligd!