Rijschool komt met RijbewijsApp, tijdig herinnering rijles

Een RijbewijsApp waarmee leerlingen van een rijschool hun lesplanning en financiën digitaal kunnen inzien en beheren. Ook worden vlak voor de rijlessen automatisch telefonische herinneringsberichten afgegeven. Als je bij Rijschool Posseth besluit te gaan lessen, is de applicatie voor de leerling gratis te downloaden voor Apple- en Android-telefoons.

De nieuwe app moet voorkomen dat leerlingen niet komen opdagen of kort voor hun rijles afbellen, omdat ze hun agenda niet voldoende in de gaten hebben gehouden. “De app toont de leerling een overzicht van zijn planning. Daarnaast synchroniseert hij met hun telefoon, waardoor de rijlessen ook offline zichtbaar zijn” legt Coos Posseth van Rijschool Posseth uit. “En voordat de rijles begint, krijgt de leerling een automatische herinnering.”

Mobiel

Coos Posseth: “Vrijwel alle leerlingen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon met internet. Hierop kregen ze al e-mailbevestigingen van hun planning en betalingen, maar anno 2014 vonden we het tijd om hierin een stap verder te gaan.” Volgens de Rijschool Houder wordt met de app tegemoet gekomen aan de steeds digitaler wordende samenleving.

De nieuwe leerling voert zoals gebruikelijk de gegevens in op de website. De leerling krijgt vervolgens een e-mail met informatie over de mogelijkheid tot deelname aan de app.

Kosten

Het gebruik van de App is voor de leerling kostenloos.

Rijles

De app bevat veel informatie rond de planning en financiën van de leerling, zo ook de historie. Daarnaast wordt altijd het actuele lestegoed weergegeven en zijn alle facturen en gedane betalingen op te roepen. “Hierdoor heeft de rijinstructeur minder last van telefoontjes in de lesauto. Leerlingen zijn via de app immers altijd op de hoogte”, aldus Coos Posseth.

Als de leerling dat wil, kan de RijbewijsApp gekoppeld worden aan Facebook. Op die manier wordt bijvoorbeeld de foto van een leerling toegevoegd aan het leerlingbestand van de rijschool en heeft deze dus altijd een foto bij de persoonsgegevens van zijn kandidaat staan. Door middel van de koppeling worden ook gegevens zoals geboortedata met het bestand van de rijschool gesynchroniseerd.

RijbewijsApp, Dation

error: Bericht Beveiligd!