Brandweervrouw Andrea komt voorlezen in de bibliotheek

Robotjes, koffie, de brandweer en spreekuren in Bibliotheken Franeker en Dronryp

In februari komt u naar Bibliotheken Franeker en Dronryp om met robotjes te spelen,voor koffie met interessante sprekers over ayurveda en ouder worden, voor een snel antwoord op digitale- juridische en belastingvragen en voor de leukste activiteiten voor kinderen, van kinderyoga tot de brandweer die voorleest. Er is weer van alles te doen voor jong en oud en iedereen is welkom.

Aan de slag in de Maakplaats

De maakplaats is de plek in de bibliotheek waar kinderen en volwassenen kunnen spelen met robotjes, de 3D-printer en andere leuke digitale dingen. De maakplaats in Franeker is elke zaterdag open van 12.00 tot 14.00 uur en zo nu en dan zijn er workshops zoals micro:bits (3 feb.). In Bibliotheek Dronryp is de maakplaats open op zaterdag 11 en 25 februari van 10.00 tot 12.00 uur. De maakplaats is gratis toegankelijk.

Spreekuren in Bibliotheek Franeker

Elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur is er een digitaal spreekuur waar iedereen met vragen over laptop, tablet of telefoon naar toe kan komen. En om de week op donderdag van 16.00 tot 17.30 uur is er een juridisch spreekuur. Woensdag 22 februari van 15.30 tot 17.30 is er een belastingspreekuur waar geschoolde vrijwilligers van Humanitas klaar zitten om vragen te beantwoorden. Al deze spreekuren zijn gratis toegankelijk een aanmelden is niet nodig.

Op de koffie

Goede voornemens? Kom dan naar de bieb. Woensdag 8 februari kunt u koffiedrinken met Zwaantje in Bibliotheek Franeker. Zij weet alles over Ayurveda: een simpele manier van gezond leven. Ze vertelt erover, u kunt vragen stellen en wie weet wordt dit uw nieuwe levensstijl! Vrijdag 17 februari zetten we de koffie klaar in Bibliotheek Dronryp voor een thema-ochtend over ouder worden. Hoe word je eigenlijk fit oud? En hoe zorg je voor een fijn sociaal leven en voorkom je eenzaamheid? Hoe kun je eenzaamheid bij anderen herkennen en anderen hierbij helpen? Over deze zaken gaat Roelien Witvoet, voormalig wijkverpleegkundige het gesprek aan met iedereen die hier interesse in heeft.

Voor kleintjes

Woensdag 8 februari van 15.00 tot 15.30 is er weer een voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Dronryp. Kinderen van 2 tot 5 jaar worden voorgelezen en voor ouders staat de koffie klaar. Donderdag 9 februari, van 11.00 tot 11.30 is er BabyBieb in Franeker waar ouders met hun baby welkom zijn om te kletsen en vragen te stellen over voorlezen aan de allerkleinsten. Woensdag is het weer tijd voor de maandelijkse kinderyoga tussen de boeken in Bibliotheek Franeker, voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Dinsdag 28 februari kom brandweervrouw Andrea (foto) voorlezen in Bibliotheek Franeker (10.30-11.00), ze neemt delen van haar bluspak mee om te laten zien aan de kinderen.

error: Bericht Beveiligd!