Rotary Franeker en Dana de Vries voor het Goede Doel

Zaterdag 1 maart zal Dana de Vries een concert geven in theater `de Koornbeurs`  te Franeker. De celliste uit Franeker is gast van de avond. Zij neemt twee muzikale vrienden van het Parijse Conservatorium mee, alwaar ze inmiddels studeert. De opbrengst van de avond gaat naar de stichting Kambengo.

Dana is al jaren een protegee van de Rotaryclub in Franeker en ze wilde graag iets terugdoen voor de financiële steun die ze in de loop der jaren heeft ontvangen. Het was haar idee om haar mede studenten van het conservatorium mee te nemen naar Nederland. De collega musici  van Dana zijn: Eun Joo Lee (viool) uit Korea, Fiona Mato (piano) uit Griekenland. Ze brengen een gevarieerd en toegankelijk programma met werken van o.a. Chopin, Fauré en Piazolla.

Stichting Kambengo is een kleine organisatie, die ambitieuze maar kansarme Gambianen in hun eigen land een betere toekomst wil bieden. Kambengo betekent ‘samenwerking’. De samenwerking met het actieve en solide Gambiaanse bestuur maakt de Kambengo projecten tot een succes. Kambengo toetst alle projecten op hun bijdrage voor mens, economie en milieu, voor nu en in de toekomst. Kambengo projecten moeten een blijvende verbetering opleveren, en zoveel mogelijk kunnen voortbestaan zonder steun van Kambengo.

In november 2013 zijn zeventien mensen uit Friesland van de Rotary Franeker en Leeuwarden-Oldenhove met Kambengo meegereisd naar Gambia om iets van de Kambengoprojecten te zien. De reizigers gingen o.a. naar het Jammeh Foundation for Peace Hospital in Serekunda. Dit ziekenhuis wordt gesteund door stichting Kambengo.  Doel is kindersterfte te bestrijden, nu sterven in Gambia 70 op de 1000 baby’s. (ter vergelijk: in Nederland is de kindersterfte 9 op de 1000). Een ander project is de groentetuin in Brufut waar een geïrrigeerd stuk grond ligt van 3 hectare  waar mensen een stukje grond kunnen kopen en groente verbouwen. De grond wordt betaald via de opbrengst van de groenteverkoop. Dit zijn twee voorbeelden van de projecten waar de mensen zelf de “tools” krijgen aangereikt om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

De gehele opbrengst van de avond wordt besteed aan de inrichting van de nieuwe kraamafdeling in het Jammeh Foundation for Peace Hospital in de stad Serekunda. Nu is de situatie op de kraamafdeling in het ziekenhuis, dat  vier vrouwen tegelijkertijd  gebruik dienen te maken van een  éénpersoons bed en er nauwelijks goede medische apparatuur is. Per jaar worden er in de kliniek meer dan 5000 kinderen geboren.  Financiering is er al voor een nieuw gebouw. Met U als bezoeker van het concert willen we de gehele inrichting van het gebouw voor onze rekening nemen.  De opbrengst van de kaartverkoop gaat geïnvesteerd worden door Stichting Kambengo in dat goede doel. Voor het concert is welwillend  theater `de Koornbeurs` voor dit doel ter beschikking gesteld aan de Rotaryclubs van Franeker en Leeuwarden. Het belooft een prachtig concert en fijne avond te worden, waar U als bezoeker ook nog een aantal bijzondere prijzen kunt winnen.

Locatie: Theater `de Koornbeurs` Franeker
Datum: 1 maart 2014
Aanvang: 20.15 (deuren open om 19.30)

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!